• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ThyssenKrupp İhlalleri Online Rapor Etme Sistemi Başlatıyor

30.03.2016

Mart 2015'te IndustriALL Küresel Sendika ve IG Metall'in birlikte imzaladığı küresel çerçeve sözleşme uyarınca, Alman metal ve mühendislik çokuluuslusu ThyssenKrupp, sendikal alanla ilgili ihlallerin online rapor edilmesine olanak veren yeni bir sistem başlattı.
Sözleşmeye göre, şirket, ILO ilkelerine, özellikle 29, 87, 98, 100, 105, 111, 138 ve 182 sayılı sözleşmelere uymayı taahhüt ediyor. 

Küresel çerçeve sözleşmeye göre, ThyssenKrupp şu ilkelere de uyacak:

-sendika özgürlüğü

-eşit muamele ve fırsat eşitliği

-zorla çalıştırmanın ve çocuk işçiliğinin kaldırılması

-azami çalışma saatleri

-makul emek değerlendirmesi tarifeleri

-iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması

Sözleşmedeki hükümleri uygulamak ve küresel çerçeve sözleşme konusunda işçileri bilgilendirmek için şirket sözleşme metnini on dile çevirdi. Şirket sözleşmenin ihlali olasılığını öngörerek, bu ihlallerin hızla yanıtlanmasını kolaylaştıran özel bir online sistem kurdu.
İhlaller, ya isim veren belli bir şikâyetçi adına ya da isim vermeden, güvenli bir elektronik mesaj sistemiyle rapor edilebilecek.

Bütün çalışanlar ve onların şirkette faaliyet gösteren sendikaları da sözleşme ihlallerini belirlenen adrese e-postayla rapor edebilecekler.
IndustriALL Küresel Sendika direktörü Matthias Hartwich bu konuda şöyle dedi:

“ThyssenKrupp'la imzalanan sözleşme, şirketin faaliyette bulunduğu çeşitli ülkelerdeki davranışının izlenmesi için sağlam bir temel getiriyor ve gerçekleşecek ihlalleri etkili bir şekilde ele alıyor. İhlallerin rapor edilmesini kolaylaştıran bir sistemin oluşturulmasını sadece memnuniyetle karşılarız. Ayrıca, bir şikâyet bir kez kabul edilince, Uluslararası Kurul tarafından onaylanmadıkça, sonuçlanmış sayılmaz. Bu kurulda ThyssenKrupp'la birlikte IndustriALL temsil ediliyor.”

ThyssenKrupp yaklaşık 80 ülkede 155.000 dolayında insan istihdam ediyor.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı