• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Contitech küresel yönetimi ile görüştü:

Toplu Sözleşme Süreci Hızlandırılmalı

Uzun zamandır örgütlenme çalışması yürütülen ve TİS süreci başlayan Contitech firması küresel yönetimi ile Petrol-İş Sendikası yönetimi arasında, 21 Temmuz Salı günü Bursa'da görüşme yapıldı. Görüşmenin ana amacı toplu iş sözleşmesi sürecinin hızlandırılmasıydı.

23.07.2015

Bursa'da bulunan Contitech firması küresel yönetimi ve Petrol-İş Sendikası arasında yapılan görüşmeye, Petrol-İş Sendikası'dan Genel Sekreter Ali Ufuk Yaşar, Genel Yönetim Sekreteri Ahmet Kabaca, Bursa Şube Başkanı Erhan Yakışan ve Dış İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı. Almanya Kimya Sendikası IGB CE'den Küreselleşme ve Avrupa Politikaları Sekreteri Michael Wolters katılırken, Almanya lastik devi Continental'in otomotiv yan sanayiye üretim yapan firması Contitech adına İnsan Kaynakları Müdürü Holmer Struck ve Hava Süspansiyonları Bölümü Bölge Sorumlusu ve İnsan Kaynakları Sorumlusu Yvonne Zimmermann-Lerner katıldı. Contitech Türkiye şirket yönetiminden ise Genel Müdür Şirzat Karayel ve diğer fabrika yöneticileri katıldı.

Karşılıklı talepleri dinleyen, değerlendiren ve öneriler sunan küresel sendikal hareket temsilcileri ve şirket kürsel yönetimi bir an önce toplu iş sözleşmesinin imzalanması gerektiği konusunda ortaklaştı. Toplantı verimli geçerken, bundan sonraki sürecin daha yakından izleneceği belirtildi.