• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TPAO'da oyun içinde oyun

06.01.2015

TPIC işçilerinin işine son verilmesi Batman’da yapılan eylemle protesto edildi. Batman, Adıyaman ve Diyarbakır’dan işçilerin katılımıyla yapılan eylemde konuşan Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, "Oyun içinde oyun vardır. Asıl oyun TPAO'nun küçültülmesidir, özelleştirilmesidir" dedi.

TPIC işçilerinin işine son verilmesi Batman’da yapılan eylemle protesto edildi. Batman, Adıyaman ve Diyarbakır’dan işçilerin katılımıyla yapılan eylemde konuşan Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, "Oyun içinde oyun vardır. Asıl oyun TPAO'nun küçültülmesidir, özelleştirilmesidir" dedi.

Petrol fiyatlarındaki düşüş ileri sürülerek işçilerin petrol arama kuyularında bekleme sürecine geçileceğini ve bu süre içinde emekli statüsündeki personelin iş akitlerinin yenilenmeyeceği ve çalışan personelin de ücretlerinin 6 ay boyuncu asgari ücret üzerinden ödeneceğinin açıklanması üzerine, işçiler Batman'da TPAO önünde eylem yaptı. Eyleme HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel, Batman Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Kara ve kitle örgütleri ile petrol işçilerinin bulduğu yaklaşık 1000 kişi katıldı. İşçiler, Kürtçe ve Türkçe “TPIC işçilerine dokunma, kadrolu, güvenceli, statülü çalışma yaşamı istiyoruz”, “İşçiler ölüyor, sermaye büyüyor”, “Soma, Ermenek, Zonguldak-Yatağan emekçilerine bin selam”, “İşçiler boyun eğmiyor, mücadele ediyor”, “Asla pes etmek yok” yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

TAŞERON SİSTEMİ GETİRMEK İSTİYORLAR

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, petrol fiyatlarının 55 dolara düşmesinin asla zarar olmadığını dile getirerek şöyle devam etti: “Olsa olsa kârın azalmasıdır. Bunların hepsi palavradır. Oyun içinde oyun vardır. Asıl oyun TPAO'nun küçültülmesidir. Kamu kuruluşunun özelliğinin ortadan kaldırılmasıdır. TPAO'nun özelleştirilmesidir. TPAO sadece üretim odaklı bir şirket haline dönüştürülüp, diğer sondaj faaliyetleri ve ağır nakliyat dahil bütün bu işleri yeni kurdukları ve adına 'servis şirketi' dedikleri yeni taşeron şirket aracılığıyla yapmak istiyorlar. Yeni bir taşeron sistemi getirmek istiyorlar. Sözleşmenin yenilenmemesi ve iş akitlerinizin feshedilmesinin önemli nedenlerinden biri budur."

AKSARAY’IN ONDA BİRİ DEĞİL!

Oyunun ilk ayağının TPIC işçilerinin gösterdiği kararlı mücadele ile bozulduğunu dile getiren Öztaşkın, “TPIC '2015 yılında biz sondaj faaliyetlerinde bulunamayacağız' diyor. Bunun için 150 milyona ihtiyaç var. TPAO, son yıllarda en kârlı kuruluştu. TPAO, 2 milyar dolar civarında kâr elde etti. Bu kâr da hazineye aktarıldı. Şimdi petrol fiyatları düştü, kârımız azaldı. 150 milyon doları 870 işçi için ayıramayız diyorlar. 150 milyon dediğiniz nedir? Ak Saray'ın onda biri bile değildir” dedi.

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, TPIC işçilerinin eylemlerine destek verdiklerini ifade etti. Konuşmaların ardından işçiler, 'Direne direne kazanacağız' sloganları atarak sendika binasına yürüdü.

Kaynak: Evrensel(BATMAN)

http://www.evrensel.net/haber/101503/tpaoda-oyun-iscinde-oyun

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı