• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TÜPRAŞ Batman Rafinerisinde Eylem

12.12.2014

Petrol-İş Sendikası Batman şubesi, TÜPRAŞ’ta tek yanlı bazı uygulamalar, yatırım ve istihdam eksikliklerinin olduğunu belirterek, uyarı eylemi gerçekleştirdi.

İşçilerin işe 1 saat geç gittiği eylemde bir konuşma yapan Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, işverenin, iş barışını tamamen bozacak şekilde, işçi aleyhine düzenlenmiş iş yasalarından aldığı güçle tek yanlı uygulamalar yapmak istediğini, TÜPRAŞ’ta daralma, küçülme ve işçi azaltımı anlamına gelebilecek bazı düzenlemeler yaptığını ifade ederek, bunu kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirtti.

Batman Şube Başkanı Tekik, TÜPRAŞ’ın KOÇ ailesinin sermayesi olabileceğini  ama Rafinerinin Batman Halkının öz değeri olduğunu belirterek, TÜPRAŞ’a yatırım ve istihdam yaratmada anlamında yürüttükleri mücadelede Batman siyasilerinden anlamlı bir destek görmediklerinin ifade etti. İşçi sınıfının haklarını koruma ve geliştirmeyle ilgili kararlıklarının en üst boyutta olduğunu ifade eden Tekik, işvereni de işi durdurma, üretimi durdurma konusunda bir kez daha uyararak, işverenin TÜPRAŞ’ı küçültme yerine yatırım ve istihdam alanı yaratılmasını talep etti.