• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bor madenciliğinde özelleştirme kabul edilemez!

Türkiye'de Bor Mineralleri ve Eti Maden'in Konumu

Türkiye'nin en önemli ve stratejik varlığı bor madenlerinin özel sektör tarafından işletilmesinin önünü açacak bir yasa tasarısı ile dünyanın en büyük üreticisi konumunda olduğumuz bor madenleri, yerli ve yabancı sermayenin kullanımına sunulmaya hazırlanıyor. Bor madenciliğinde özelleştirme uygulamalarının önü açılmak isteniyor.

15.06.2012

 

Bor ürünleri ve kimyasalları üretiminde örgütlü olan Sendikamız, ekte sunulan raporda bor mineralleri ve ürünlerinin önemini, Eti Maden'in dünya bor madenciliğinde artan etkisini ele almakta; 2840 Sayılı Yasa'da değişiklik öngören tasarının gerekçelerini tartışmakta ve özelleştirmenin önünü açacak bu düzenlemenin getireceği sakıncaları ortaya koyarak kamuoyuna sunmaktadır.

Petrol-İş Sendikası, kamuoyunu stratejik değerimiz bor madenlerinin yerli ve yabancı sermayeye açılmasına ve bor kimyasalları üretiminde her türlü özelleştirme girişimine karşı duyarlılığa çağırmaktadır.

Raporu okumak veya indirmek için ekteki linklere tıklayınız.

http://issuu.com/petrol-is_dergisi/docs/bor_bulten_baski?mode=window&backgroundColor=%23222222

Kaynak: Araştırma Servisi
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı