• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

IndustriALL'dan Açıklama:

Türkiye'deki barış yürüyüşüne yönelik vahşi terör saldırısını kınıyoruz

Başkent Ankara'da sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin 10 Ekim'de düzenlediği mitinge yapılan iki canlı bomba saldırısında 100 insanın ölmesi ve yüzlerce insanın yaralanması üzerine Türkiye öfke, protesto ve yasa boğuldu.

13.10.2015

Kitlesel “Emek, Barış ve Demokrasi” mitingi DİSK, KESK , TMMOB ve TTB tarafından düzenlenmişti.

IndustriALL Küresel Sendika'ya DİSK'ten üye olan dört örgüt ise şöyle:  Birleşik Metal-İş, Lastik-İş, Tekstil ve Tümka-İş.

Yürüyüşe katılanlar savaşa son verilmesini ve emekçi halkın haklarını talep eden pankartlarla şarkı söyleyip dans ederken, kalabalığın ortasında iki bomba patladı. Patlamadan sonra aynı pankartlar caddedeki cesetleri örtmek için kullanıldı.

Polis ve güvenlik güçleri, patlamanın olduğu yere çiçek bırakmak isteyen kalabalığa göz yaşartıcı gaz ve basınçlı su sıktı.

Vahşi saldırıyı protesto etmek ve yas tutmak amacıyla, eylemi düzenleyen sendikalar 12-13 Ekim günlerinde grev uygulama kararı aldı.

IndustriALL Küresel Sendika ile IndustriAll Avrupa Sendikası'nın genel sekreterleri Jyrki Raina ve Ulrich Eckelmann, Başbakan Davutoğlu'na yazdıkları ortak mektupta, bu terör saldırısının kapsamlı, şeffaf ve bağımsız bir şekilde soruşturulmasını istediler:

“Barış mitingi emek, barış ve demokrasi talebiyle ve milyonlarca işsiz işçinin, kamu emekçisinin, yoksul ve ezilen insanın taleplerini dile getirmek için düzenlenmişti.”

Her iki örgütün genel sekreterleri DİSK Genel Başkanı Kani Beko'ya yazdıkları mektupta ise,

“Acımızı dile getirmek, kurbanların yasını tutmak ve bu vahşeti mahkûm etmek için yapılan iki günlük genel grevi tümüyle destekliyoruz” dediler.

IndustriALL Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan şöyle dedi:

“Bu Türkiye tarihindeki en kanlı saldırıdır. Bu saldırı barış isteyen bir insan topluluğuna yapıldı. 1977'deki kanlı 1 Mayıs katliamının anıları hâlâ belleklerimizdeyken, Türkiye'deki işçiler ve sendikalar bir başka travma yaşadı. Ama bizler demokrasi, insan hakları ve barış taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz.”

Kaynak: IndustriALL Küresel Sendika

Çeviri: Petrol-İş Dış İlişkiler Servisi

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı