• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İşçiler kendilerine dayatılan haksızlıklara boyun eğmiyor:

Türkiye'nin Dört Tarafı Direnişlerle Çevrili

İşçiler için her geçen gün artan yoksulluk, güvencesizlik, kötü çalışma koşulları ve iş cinayetleri; direnişi ve mücadeleyi tetikliyor. İşçiler kendilerine uygulanan tüm haksızlıklara karşı birleşerek başa çıkabileceklerini fark ediyor. Bugün Türkiye'nin dört bir tarafında işçi grev ve direnişleri devam ederken, biz sadece birkaçını sizlere hatırlatıyoruz.

13.04.2015

1 Mayıs'a doğru giderken devam eden direniş ve grevler:

Divan işçileri direnmeye devam ediyor

DİSK/Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Divan Turizm işçilerinin direnişi 55. gününde devam ediyor.

Koç Holding’e ait Divan Turizm'de çalışan işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle sendikalaşmış, baskı ve hakarete maruz kalmıştı. Sendikaya üye oldukları için gecenin 12’sinde aranarak işten atıldıklarını söyleyen işçiler, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini, sendikalı ve kurallı bir şekilde çalışana kadar direneceklerini ifade ediyor.

Bakırköy Belediyesi İşçileri Grevde

Belediyelerde taşeron çalışma sisteminin hakim olması güvencesizliği beraberinde getirirken, işçilerin taşerona karşı direnişi yükseliyor. Devam eden direnişlerden; Dersim'in Pertek Belediyesi, İzmir Karşıyaka Belediyesi, Bakırköy Belediyesi bunlardan sadece birkaçı.

Bakırköy Belediyesi'ne bağlı BYUAŞ (Bakırköy Yapı İnşaat Ulaşım Hizmetleri AŞ) işçilerinin grevi 22 günü geride bıraktı. Belediye-İş Sendikası'na üye olan Bakırköy Belediyesi'nin taşeron işçileri, belediye ile yürütülen TİS görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine greve çıktılar.  BYUAŞ işçileri işten çıkarılan dört işçinin işe geri iade edilmesi ve toplu sözleşme hakkı için grevlerini sürdüreceklerini belirtiyor.

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Direniş Var!

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan ve Dev Sağlık-İş'e üye oldukları için işten atılan 98 işçi, hastane bahçesine çadır kurarak direnişe başladı. Bugün direnişlerinin 127. gününde olan işçiler; çalışma saatlerinin kısaltılmasını, yaptıkları iş kalemlerinin azaltılmasını ve ücretlerinin arttırılmasını istiyorlar. Aralarında 18-20 yıllık işçiler ile engelli işçilerinde bulunduğu Dev Sağlık-İş üyeleri, sendikaya üye olduklarının ikinci ayında işten atılmıştı.

Kışın zor koşullarında dahi direnişlerini devam ettiren işçiler her gün “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. Ya siz?” sloganıyla üniversite önünde eylemlerine devam ediyorlar.

Tüvtürk-Tem Kocaeli Araç Muayene İstasyonu'nda Direniş

Türk-İş'e bağlı TÜMTİS sendikasına üye olan 48 işçinin işten çıkarılmasıyla başlayan direniş,  Tüvtürk’e bağlı Tem Kocaeli Araç Muayene işyerleri önünde büyüyor.

Tem Kocaeli Araç Muayene İşletim A.Ş’de çoğunluk başvurusunun ardından TEM yönetimi ilk önce 11 işçiyi işten attı, ardından 5 Nisan'da 37 işçi daha işten çıkarıldı. Direnişe geçen işçiler toplu sözleşme imzalanana kadar direnişe devam edeceklerini söylüyor.

Tuzla Gemi işçileri kaybettikleri arkadaşlarının arkasında

İş cinayetine kurban verdikleri arkadaşlarının aleyhine ifade vermedikleri için işten çıkarılan  Eyüp Ayan ve Veysel Sargut'un direnişinin bugün 11. günü.  Eyüp Ayan ve Veysel Sargut Tuzla tersaneler bölgesinde yer alan Tuzla Gemi’de çalışıyorlardı ve geçen yıl ölen arkadaşları Tamer Şeyhun'un aleyhine ifade vermedikleri için işten çıkarılmışlardı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı