• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tüsa Denim’de direniş 104. gününde

19.08.2014

Tüsa Denim’de sendikalı olduğu için işten atılan 31 işçinin direnişi 104’üncü gününe girdi. İşçiler direnişin 104’üncü gününde Bartın kent merkezinde yürüyüş gerçekleştirdi

Tüsa Denim’de sendikalı olduğu için işten çıkarılan işçilerin eylemine Bartın halkı, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Kemerköprü’den başlayan yürüyüş Eski belediye önünde yapılan basın açıklamasıyla sonlandırıldı. Açıklamada sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğu kaydedilirken Tüsa Denim işçilerinin 5 Mayıs 2014 tarihinden itibaren Teksif Sendikası’na üye olduğu belirtildi. İşçilerin sendika üyeliklerinin ardından bakanlıktan yetki belgesinin belirtildiği açıklamada aynı süre zarfında işverenin sendikaya üye olan 30 işçinin iş akitlerini feshettiğinin altı çizildi. Açıklamada işçilerin işten atılmasının yanında baskıya uğradıkları ve e-devlet şifrelerinin gasp edildiği belirtilerek şu ifadeler yer aldı:

Direnişimizin 104.gününde baskı ve ayak oyunlarına rağmen dimdik ayakta duran haklı mücadeleleri benimseyen Tüsa Denim emekçileri olarak, milletvekillerimizi, Sayın Vali’mizi, sayın Belediye Başkanımızı bu baskıların durması, anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduğu için işten atılan Tüsa Denim işçilerinin tekrar işe alınmaları ve patronunun bir an önce Teksif Sendikası’nın yetkilileriyle müzakere masasına oturması için göreve davet ediyoruz.

Tüsa Denim Örgütlenme Hareketinin başladığı günden beri bizi bir an bile yalnız bırakmayan her konuda desteklerini esirgemeyen tüm sınıf dostlarına, özellikle KESK ve Bartın Eğitsen şubelerine, işçi sendikalarına; sevgili Bartın halkı ve değerli basın emekçileri önünde Tüsa Denim Emekçileri olarak sonsuz teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Kaynak: Sendika.Org