Ülkemiz Üzerine Oynanan Oyunların Farkındayız..!

Merkez Yönetim Kurulumuz arka arkaya gerçekleşen bomba saldırılarını kınadı. Emperyalist güçlerin oynadığı oyunlara karşı milletin birliğine işaret etti.

18.08.2016

Temmuz ayında yaşadığımız darbe girişimi ile ülkemizi bölmeyi başaramayan şer odakları, şimdi de şehirlerimizde peş peşe bombalar patlatarak bizi bölebileceklerini düşünmekteler.

18 Ağustos 2016 öğle saatlerinde Bitlis'te bölücü terör örgütünün düzenlediği saldırıda 4 güvenlik görevlimiz şehit olmuştur. Aynı gün sabah saatlerinde Elazığ Emniyet Müdürlüğü önünde teröristler tarafından patlatılan bomba ile 3 polisimiz şehit olmuş, 170 civarında vatandaşımız ve emniyet görevlimiz yaralanmıştır. 17 Ağustos 2016 tarihinde Van'da gerçekleşen saldırıda 1 emniyet görevlisi ve 2 sivil yaşamını yitirmiş, 73 kişi yaralanmıştır. Bir hafta önce Diyarbakır'da yaşanan saldırıda, sendikamıza bağlı bir üyemizin ailesinden ikisi çocuk, 5 kişi yaşamını yitirmiştir. Gaziantep'te bir düğün merasimini hedef alan saldırıda ise içlerinde çocukların da olduğu 51 kişi hayatını kaybetmiştir.

Bu yaşananlar açıkça göstermektedir ki, küresel güçlerin maşası konumundaki örgütler her zamanki gibi görevlerinin başındadır. Yaptıkları darbe girişimi ile umduklarını bulamayanlar, şimdi bombalar patlatarak birliğimizi bozabileceklerini ve vatanımızı bölebileceklerini düşünüyorlar. Oysa bunlara en güzel ve anlamlı cevabı milletimiz, 15 Temmuz gecesi bütün farklılıklarını bir kenara koyup, birlikte mücadele ederek gösterdi.

Biz şunu biliyoruz ki; bu topraklarda yaşadığımız sürece, bizim huzurumuzu istemeyen emperyalist sömürü güçleri, topraklarımız üzerinde oyun oynamaya devam edeceklerdir. Bunların oyunlarını bozmak ise ancak birlik olmakla mümkündür. Bu birlikteliği devam ettirmek bu milletin her bir ferdinin görevidir. Biz Petrol-İş Sendikası olarak, tüm üyeleri, çalışanları ve yöneticileri ile birlikte bu bilince sahibiz. Milletimizin huzuru ve menfaatleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.

Terörü, teröristi ve bunların iplerini ellerinde tutan şer odaklarını şiddetle kınıyoruz.

Bu vesile ile, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu