Sağlık İşçisi Zafer Açıkgözoğlu Hastane Önünde Anıldı:

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!

Zorla lağım temizletildikten sonra kaptığı enfeksiyon nedeniyle karaciğer yetmezliğinden yaşamını yitiren taşeron sağlık işçisi Zafer Açıkgözoğlu'nu anmak için bugün İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Monoblok önünde bir basın açıklaması yapıldı.

19.08.2014

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde taşeron sağlık işçisi olarak çalışan Zafer Açıkgözoğlu, geçen yıl temmuz ayında, çalıştığı bölümün alt katını kanalizasyon suyunun basması sonucu, kendi görevi olmamasına rağmen, alt katın temizlenmesi için zorlanması sebebiyle enfeksiyon kapmış ve karaciğer yetmezliğinden hayatını kaybetmişti.

Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Taş-İş-Der) ve İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin çağrısıyla yapılan basın açıklamasına sendikamızdan Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül destek amaçlı katıldı. Ayrıca, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (SES), İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Dev Sağlık-İş Genel Sekreteri Gürsel Kaya, Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı,  Sine-Sen Genel Başkanı Zafer Ayden, Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman ve  direnişte olan 20 BEDAŞ işçisi, milletvekili Levent Tüzel, ve birçok basın emekçisi ile Zafer Açıkgözoğlu'nun ailesi ve iş arkadaşları da basın açıklamasında yer aldılar.

Hastane personellerinin iş güvenliği sağlanmalı

Basın açıklamasını okuyan Taş-İş-Der Başkan Yardımcısı Güneş Cengiz, 14 Ağustos Perşembe günü hasta yakınları tarafından darp edilen ve kaşına dört dikiş atılan Ramazan Kule'ye geçmiş olsun derken, hastane personellerinin yaşadığı bu tür sıkıntıların nedeninin personel ve doktor yetersizliği olduğunu söyledi.

Açıklamanın devamında Cengiz, hayatını kaybeden sağlık işçisi Zafer Açıkgöz'ün unutulmaması ve bir daha böyle acılar yaşanmaması için gereken özveride bulunulacağını belirtti. Ayrıca Zafer Açıkgözoğlu'nun hastalandıktan sonra ağır işleyen devlet ve hastane işlemleriyle çok uğraştığı, karaciğer nakli olmasına rağmen sigorta prim gün sayısı eksikliği öne sürülerek malulen emekli olamadığına dikkat çekidi. Açıklamanın sonunda hastane personeli için işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda gerekli tüm önlemlerin alınması ve altyapı yetersizliğinin giderilmesi için uyarıda bulunuldu.