• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

UPS'de direnen işçiler kazandı

Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) dünyanın en büyük kargo şirketi olan UPS'nin Türkiye şubesinde toplam 1,5 yıl süren çetin mücadelelerin ardından 3200 işçi adına toplu iş sözleşmesi imzaladı.

BİRGÜN GAZETESİ
25.12.2011

Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) dünyanın en büyük kargo şirketi olan UPS'nin Türkiye şubesinde 3200 işçi adına toplu iş sözleşmesi imzaladı. Sözleşme TÜMTİS'in UPS'de yetki aldıktan hemen sonra görüşmelere başladığı Ağustos 2011'den itibaren geçerli olacak. Sözleşme işçilere iş güvencesi sağlarken, UPS'nin taşeron şirket çalıştırmasını da kurallara bağlıyor. Buna göre yetki almadan önce sendikaya üye olan 187 taşeron işçi de sözleşmenin yürürlüğe girmesinden itibaren kadrolu işçi statüsüne geçecek. Sosyal haklarda ve ikramiyelerde kabul edilen yeni sözleşme hükümlerine göre yemek parasında yüzde 50 artış sağlandı ve aileler için eğitim yardımı, bunun yanı sıra evlilik, hamilelik ve ölüm durumlarında yardım hakkı elde edildi. Ücret ve prim artışlarıyla birlikte işçilerin eline geçen aylık ortalama ücretlerde gelecek yıl için net olarak yüzde 30 ile 50 arasında artış sağlandı.

İŞÇİLERİN YÜZDE 99'UNUN KARARIYLA İMZA ATILDI
Görüşmelerin her aşamasını işyerlerinde düzenlenen kitlesel toplantılarla işçilerle paylaşan TÜMTİS, imzayı işçiler arasında yapılan açık oylamada işçilerin yüzde 99'nun evet demesinin ardından attı.

devamı için: