• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Vanlı İşçiler Zafer Kazandı!

24.10.2014

VAN depreminin ardından İŞKUR bünyesinde mevsimlik olarak işe alınan ancak daha sonra işten atılan Vanlı işçiler direnişlerinin 143. gününde zafer kazandı. Van'dan Ankara'ya kadar yürüyen ve Ankara'da kurdukları çadırda haklarını arayan işçiler, 9 ay çalışma hakkı kazandı.

Van'ın ardından Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda direnişlerini sür- . düren işçiler tüm engellemelere rağmen "Çözüm Ankara hakkımızı alana kadar gitmeyeceğiz" sloganıyla mücadelelerim sürdürdü. Günlerce Van'dan Ankara'ya yürüdüler. Meclis'e geldiler. Parkta tahtaların üzerinde yattılar, çadırları polis tarafından yıkıldı, gözaltına alındılar. Gitmeleri için her yol denendi. Yılmayan işçiler mücadelelerinin sonunda zafer kazandı.

Ankara'da direnişe başladıkları Abdi İpekçi Parkı'nda işçiler adına açıklama yapan İsmail Tatlı şöyle konuştu:

VAZGEÇEN DEĞİL, DİRENEN KAZANIR

"Ankara halkının da desteğiyle mücadelemizin ilk aşamasını kazandık. Ancak mücadelemiz burada bitmedi. Biz ilk zaferimizi kazandık, mücadeleye devam edeceğiz. Zafer vazgeçenlerin değil direnen, sabreden, mücadele edenlerindir sözünün ne kadar doğru olduğunu bugün kazandığımız zaferle bir kez daha gördük. Şimdi rahatlıkla bu mücadelenin meyve verdiğini söyleyebilirim. Tabi bu kazanımlar kısmi bile olsa emek ve ekmek mücadelesi veren bunun için direnen emekçiler için büyük bir kazanım olmuştur" diye konuştu." Tatlı, kendilerine destek veren tüm kurumlara teşekkürlerini iletti.

 
Kaynak: Aydınlık Gazetesi