• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Yatağan'da Üretim Durdu

16.09.2014

AKP hükümetinin ihmali Yatağan Termik Santrali'nde üretimin tamamen durmasına yol açtı. TES-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik Aydınlık'a yaptığı açıklamada, santralda gerekli önlemlerin ve bakımların yapılmaması nedeniyle 2 ünitenin daha önce durduğunu belirterek, "İki ünitenin durması sonrasında tek ünitede üretim yapıyorduk. Yetkilileri defalarca uyardık. Ama dinletemedik. Şu anda çalışan tek ünite de durmuş durumda" dedi. Santraldaki tüm ünitelerin durması nedeniyle devletin büyük zarara uğradığını kaydeden Erçelik, hükümetin vurdumduymazlığı ve özelleştirme ısrarı nedeniyle zararın çığ gibi büyüdüğünü bildirdi.

TES-İş Sendikası geçen günlerde santralda yaşanan sorunlara ve uğranılan zarara dikkat çekerek bakanlıktan müfettiş talep etmiş ve durumun tespitini istemişti. Erçelik bu konuda yaptığı açıklamada, santralda 3. ünitenin 110 gündür, 1. ünitenin de 350 gündür devre dışı kaldığını ifade etmişti.

SUÇ DUYURUSU

Bu arada, TES-İş Sendikası, 3 x210 megavvat gücündeki Yatağan Termik Santralı'nın kül tutucu elektro filtrelerinin yenilenmesi çalışmaları sırasında yaşanan aksaklıklar için de EÜAŞ ve Enerji Bakanlığına suç duyurusunda bulunmuştu. Sendika, suç duyurusunda YEAŞ yetkililerini suçlamıştı.
YEAŞ yetkilileri santraldaki üretimin tamamen durduğunu doğrularken, 1. ünitenin ne zaman faaliyete geçirileceği konusunda kesin bir tarih veremezken, 2 ünitenin birkaç gün içerisinde, 3. ünitenin ise hafta sonu devreye alınabileceğini belirtti.

 
 
Kaynak: Aydınlık Gazetesi