Yazıcıoğlu Tüpraş İşçisini Ziyaret Etti

30.09.2005

BBP GENEL BAŞKANI TÜPRAŞ İŞÇİSİNİ ZİYARET ETTİ30.09.2005Ziyarette konuşma yapan Muhsin Yazıcıoğlu, Tüpraş’ın satışına karşı olduklarını, Tüpraş’ın kâr eden kuruluş olduğunu ve devletin elinde kalması gerektiğini söyledi.Yazıcıoğlu konuşmasında şunları belirtti: “Sizler benim dava arkadaşlarımsınız. Devletin ve milletin hukukunu sizinle birlikte koruyoruz. Bir yıl önce Tüpraş’ı 1,3 milyar dolara sattılar. Siz ve biz karşı çıktık, mücadele ettik, satışını durdurduk. Şimdi ise 4,1 milyar dolara satıldı. Bizlerin mücadelesi olmasaydı 1,3 milyar dolara satmışlardı ve bu aradaki 2,9 milyar dolar birilerinin cebine gidecekti. Bu yağma değil mi? Yine bu satışta da kamu menfaati yoktur!”