• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Yeni Sanayi Devrimi Bilişim ve İletişim Sektöründeki Sendikaların Gündeminde

20.04.2016

6-7 Nisan günlerinde Tokyo'da toplanan IndustriALL Küresel Sendika'nın bilişim ve iletişim, elektrik ve elektronikle ilgili yürütme kurulunda sendikalar, yeni sanayi devriminin yarattığı sorunlarla başa çıkabilmek için güçlü ve sürdürülebilir bir sanayi politikası gerektiğini vurguladı.

Fransa, Hindistan, Endonezya, Japonya, Malezya, Filipinler, Singapur, Tayland ve Vietnam'dan 15 sendikanın 41 katılımcıyla temsil edildiği kurul toplantısında şu ana konular üzerinde duruldu:

· Bilişim ve iletişim, elektrik ve elektronik sektöründeki küresel trendler ve sektörel faaliyetler
· Örgütlenme ve sendikaların güçlendirilmesi
· Güvencesiz çalışmaya karşı mücadele ve bir tedarik zinciri stratejisi oluşturulması
· Sendika ağları kurulması ve geliştirilmesi
· Üretimin geleceği ve sürdürülebilir istihdamın gelişmesinin sağlanması
· İzleme Eylem Planı ve gelecekteki faaliyetler

Sektörde önde gelen 20 çokuluslu şirketten 11'inin faaliyeti bütün dünyada hızla genişliyor ve bu 11 şirket, sendika özgürlüğüne (87 nolu ILO sözleşmesi) ve toplu pazarlık hakkına (98 nolu ILO sözleşmesi) saygı göstermeyen ülkelerde yer alıyor. Bu şirketlerde sendikalaşma ya düşük düzeyde ya da yok, bu ise işçilerin şirket yönetimine karşı koyma kapasitesini azaltıyor. Sektörde örgütsüz işçi sayısının dünya ölçeğinde artmaya devam etmesinin ve karmaşık tedarik zincirlerinde güvencesiz çalışmanın yaygınlaşmasının nedenlerinden biri budur.
Sektör, ayrıca, sanayinin reorganizasyonu ve üretimin geleceği gibi büyük sorunlarla karşı karşıyadır. Sektörde birleşmelerin ve iktisapların artması ve dördüncü sanayi devriminin oluşumu, istihdam ve endüstri ilişkilerinin hacmi üzerinde büyük bir etki yaratıyor.

Sektör eşbaşkanı Shoji Arino şöyle dedi:
“Çok uluslu şirketleri tedarik zincirinde sendikal hakları ve insana yakışır çalışma koşullarını sağlamaya zorlayan faaliyetleri güçlendirmemiz gerekiyor. Aynı zamanda, güçlü ve sürdürülebilir sanayi politikasının dördüncü sanayi devriminin yol açtığı sorunların üstesinden gelmesi gerekiyor. Sürdürülebilir bir istihdam ve çevre sağlayabilmek için gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında dayanışma faaliyetlerini desteklemeliyiz.”

Sektörden sorumlu öbür eşbaşkan Prihanani Boenadi ise şunu vurguladı:
“Hem işgücü piyasasında hem de sanayi teknolojisinde ağır bir küresel rekabet yaşıyoruz. Bu sektörde küresel sermaye ücretlerin daha düşük tutulduğu ve iş yasasının kuralsızlaştırıldığı ülkelere yönelme konusunda büyük bir esnekliğe sahip. Aramızda ortak bir ağ kurmamız ve bu konulardaki olumsuz etkiyi azaltacak bir çözüm bulmamız gerekiyor.”

Avrupa Komisyonunun desteklediği beş yıllık bir örgütlenme projesi üçüncü yılında. 2014 ve 2015'te Endonezya, Malezya, Filipinler, Tayvan, Tayland ve Vietnam'daki IndustriALL üyesi sendikalardan 1.200'ün üzerinde sendikacı (yüzde 40'ı kadın) örgütlenme eğitiminden geçti. Proje kapsamındaki sendikalar örgütlenme kapasitelerini artırdılar ve bunun toplam üye sayısı üzerindeki olumlu sonuçları özellikle Endonezya, Malezya, Tayland ve Filipinler'de gözlendi.
Özellikle çokuluslu şirketlerin tedarik zincirinde şirket sorumluluğu taşımaması nedeniyle, sektörde iş sağlığı ve güvenliği sorunlu bir konudur. Toplantıda, Malezya'da muhtemelen kimyasallara maruz kalmaktan kaynaklanan lenf kanseri vakası rapor edildi. Vakayı inceleme kararı alan yürütme kurulu, ayrıca, bütün işyeri malzemeleri konusunda eksiksiz bilgi akışı ve işçileri koruyacak adil bir mekanizma sağlanması dahil, iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili temel hakların gelişmesini sağlayacak.
Katılımcılar dördüncü sanayi devriminin gelecekteki etkisini de tartıştılar. Üretimin 'nesnelerin interneti'yle dijitalleşmesi, üç boyutlu baskı, sanal gerçeklik, büyük veri, 'cobot' (iş sürecinde insanlarla işbirliğine programlanmış robot) gibi yeni teknolojiler gelişiyor ve bunlar hızla işyerlerine giriyor.

Avrupa'da teknolojilerin önümüzdeki yıllarda istihdam alanında bir milyon (muhtemelen yüzde 54 dolayında) işi değiştirebileceği tahmin ediliyor. Toplantıdaki tartışmalarda, yüksek vasıf gerektiren yeni işlerin ortaya çıkacağı, ama düşük vasıflı ya da emek yoğun işlerin hızla kaybolma riski taşıdığı vurgulandı. Katılımcılar, sendikaların bu konuda güçlü bir sanayi politikasına ihtiyaç duyduğu ve hükümetlerle ve şirket yönetimleriyle üçlü bir diyalog geliştirmesi gerektiği sonucuna vardılar.

Toplantının sonucunda, yürütme kurulu, 2015 dünya konferansında kabul edilen sektör Eylem Planı'nı izlemek için hangi noktaların (tedarik zinciri stratejisi, sendika ağı, iş sağlığı ve güvenliği, sürdürülebilir sanayi politikası) güçlendirilmesi gerektiği konusunda karara vardı.
Toplantının bitiminde, Toshiba Şirketi Fuchu Kompleksi'ndeki bir tesis ziyaret edildi. Bu tesis enerji, ulaşım, yayın ve iletişim, su ve çevre için sistemler ve parçalar üretiyor. Heyet ayrıca Hidrojen Enerjisi Araştırma ve Geliştirme Merkezi'ni de ziyaret etti ve karbon dioksit emisyonuna yol açmayan, en temiz enerji sistemi sayılan hidrojen yakıt hücresi sistemi konusunda bilgi aldı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı