Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, üyelerimize yönelik bir mesaj yayınladı.

18.05.2017

Değerli üyelerimiz,

Yarın milli bayramlarımızdan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tüm yurtta kutlayacağız. Bu vesileyle ülkemizi emperyalist işgalden kurtaran tüm milli mücadele şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal'i yad ediyor, saygıyla anıyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

O gün verilen mücadelenin kıymetini halkımız gayet iyi bilmektedir. 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sırasında bu gerçek, bir kez daha ortaya çıkmıştır. Halkımız, tıpkı işgal yıllarında olduğu gibi mücadele etmiş, kahramanca ülkesine ve demokrasiye sahip çıkmıştır.

Nisan ayı içerisinde çok önemli bir Anayasa Referandumu'nu geride bıraktık. Petrol-İş, Anayasanın emeğin hak ve menfaatlerinin arttırılması doğrultusunda, değiştirilmesi ve daha demokratik bir hale getirilmesi gerektiğini yıllardır söylemektedir. Referandumu bu perspektifle değerlendiren Petrol-İş, ortaya çıkan tablonun çok iyi okunması ve buna uygun bir şekilde hızla normalleşme yönünde adımlar atılarak artık elbirliğiyle halkımızın aş ve iş sorunu başta olmak üzere toplumun ve ekonominin ihtiyaçlarına yoğunlaşmamız gerektiğini düşünmektedir.

Referandum sonrası, birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi, kutuplaşmanın bırakılması ve kapsayıcı bir atmosferin yakalanması gerekmektedir. Elbette bu atmosferin öncelikle iş hayatında, çalışma yaşamında ve işyerlerimizde yakalanması elzemdir.

İçerisinden geçtiğimiz yoğun toplu iş sözleşmesi sürecini de bu çerçevede ele alıyor ve üyelerimizin menfaatlerini had safhaya çıkaracak bir strateji izliyoruz. Son olarak ülkemizin en büyük kuruluşu olan ve ekonominin amiral gemisi niteliğindeki Tüpraş'ta mücadele ile müzakereyi birleştirerek önemli bir sözleşmeye imza attık. Yine son dönemde birçok büyük işyerimizde kazanımlar elde ederek sözleşmeler imzaladık. Örgütlü olduğumuz kamu kuruluşları Türkiye Petrolleri, BOTAŞ, Eti Maden, MKE ve TMO Afyon Alkaloid'de ise kamu sözleşme süreci devam ediyor.

OHAL döneminde 22 Ağustos 2016 tarihinde çıktığımız Gemlik Gübre Grevi, tüm kararlılığıyla sürüyor. Bursa Şubemize bağlı 335 üyemizin ülkedeki ve sektördeki tüm olumsuz koşullara rağmen verdiği onurlu mücadeleyi ve üyelerimizi saygıyla selamlıyorum.

Petrol-İş olarak, sendikal mücadele ve faaliyetlerimizi sürdürürken üç temel konunun altını çiziyoruz. Günümüz dünya ve ülke koşullarında sendikaların sırasıyla Güvenceli çalışma, Güvenli çalışma ve Geçinilebilir bir ücretle çalışma koşullarını sağlamak için örgütlenmesi ve mücadele etmesi gerektiğini vurguluyoruz. Sendikamız üyeleri adına bu üç temelde faaliyetlerini sürdürürken örgütlülüğünü güçlendirmekte, işyerlerimizde yeni kazanımlar elde etmekte ve yeni örgütlenme çalışmalarıyla üye sayısını her geçen gün arttırmaktadır.

Bilindiği gibi kıdem tazminatı konusu bir kez daha gündeme gelmiştir. Kıdem tazminatında herhangi bir hak kaybına yol açacak bir düzenlemenin karşısında olduğumuzu vurguluyoruz. En temel haklarımızdan olan kıdem tazminatı, sendikaların kırmızı çizgisidir. Konfederasyonumuz Türk-İş'in 2015 yılındaki son Genel Kurulu'nda da kayıt altına alındığı üzere, hak kaybı getirecek bir düzenleme Genel Grev nedenidir. Petrol-İş Sendikası, kıdem tazminatında eğer bir hak kaybı söz konusu olursa, konfederasyonumuzun bu kararının gereğinin yapılması hususunda inisiyatif alacaktır.

Bu yıl işçi sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta güvenceli, güvenli ve geçinilebilir bir ücretle çalışma için verdiğimiz mücadeleyi ve kıdem tazminatı fonuna dönük itirazlarımızı alanlara taşıdık. 1 Mayıs'ı başta konfederasyonumuz Türk-İş'in merkezi olarak kutladığı Ankara'da olmak üzere tüm şubelerimizle kutladık. İnsanca yaşamak ve daha güzel bir gelecek için çalışan, alınteri döken milyonlarca emekçinin bayramı olan 1 Mayıs'ta kitlesel ve coşkulu katılım nedeniyle şubelerimizi ve siz üyelerimizi kutluyorum.

Haftaya başlayacak olan mübarek Ramazan ayının tüm İslam dünyasına ve ülkemize barış ve huzur getirmesini temenni ediyor, hayırlı olmasını diliyor; sizleri ailelerinizle beraber sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Ali Ufuk Yaşar
Genel Başkan

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, üyelerimize yönelik bir mesaj yayınladı.

Değerli üyelerimiz, Sendikal mücadelemizi ve faaliyetlerimizi ülkemiz oldukça hassas günlerden geçerken sürdürüyor,  üyelerimizin hak ve menfaatlerini en yüksek seviyeye çıkarmak için çalışmaya devam ediyoruz. Zor koşullarda çalışanların haklarını korumak ve demokrasinin olmazsa olmazı olan “örgütlü toplum”un gereğini yerine getirmek için çaba gösteriyoruz. Yarın milli bayramlarımızdan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tüm yurtta kutlayacağız. Bu vesileyle ülkemizi empery...