Örgütlenme Servisi / Direniş

• Bericap direnişi sona erdi

209 gün süren Bericap direnişi, işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesi üzerine 20 Temmuz 2011 tarihi itibariyle sona erdi.

• Bericap direnişçileri 'Nereye Payidar'ı izledi

Direnişteki Bericap işçileri, aileleri, sendikalar ve sivil toplum örgütleri Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde "Nereye Payidar Nereye?" adlı oyunu izledi.

• Kocaeli Şube'den Bericap işçilerine dayanışma ziyareti

Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkan ve Yönetim Kurulu, Tüpraş ve Gübretaş'tan oluşan bir grup çalışanlarla birlikte 118 gündür emek mücadelesi veren Bericap işçilerine destek amacıyla ziyarette bulundular.

• 11 sendika direnişçi işçilerle dayanışma gösterdi

Sendikamız Petrol-İş'in de aralarında yer aldığı Türk-İş üyesi 11 sendika direnişteki Bericap ve Kampana Deri işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

• Genel başkanlardan Bericap'a destek ziyareti

Bericap işçilerini, direnişlerinin 96. gününde Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi ve Basın-İş İstanbul Şube Başkanı Levent Dinçer ziyaret etti.

• Kılıçdaroğlu Gebze'de 'Taşeronlaştırmaya dur de' mitinginde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mart günü Gebze’de düzenlenen "Taşeronlaşmaya Dur De" mitinginde “Gebze alın terinin ve 90 gündür grev yapıp hakkını almak isteyenlerin kentidir. Biz de alın terinin partisiyiz" dedi.

• Temsilci yöneticilerimizden Bercirap işçilerine dayanışma ziyareti

Yalnız olduğunuzu sanmayın, hep birlikte yanınızdayız!

“Sizin direnişiniz alkışlanacak bir olay. Bu tür direnişler geçmişte de olmuştur. Kavel Grevi, Bereç Grevi ve daha niceleri gibi....Ve her zaman işçiler galip gelmiştir. Eminiz ki Bericap direnişinde de sizler galip geleceksiniz. “
  • Direnişteki Bericap işçisine Türk-İş'ten kumanya desteği

Türk-İş, Bericap direnişinin 71. gününde işçilere kumanya dağıttı.

• Polyplex işçilerine küresel destek

LabourStart, Polyplex direnişçilerinin hakları için Hintli firmaya çağrı kampanyası başlattı.

• Bericap'a tepkiler çığ gibi; böyle yabancı sermaye olmaz olsun...

Bericap direnişinin 41. gününde, Gebze bölgesindeki işçiler, emekçiler Gebze Sendikalar Birliği öncülüğünde fabrika önünde toplanarak, kitlesel basın açıklamasıyla Alman firması Bericap'ı protesto ettiler, Bericap işverenini uygulamalarından  dolayı kınadılar.  Çok uluslu Alman firması Bericap Kapak Sanayi, fabrikada örgütlenen ve  2010 yılı başında toplu iş sözleşmesi imzalayan Petrol-İş'i  bir türlü kabullenememiş,  sendikasızlaştırma politikasını uygulamaya koymuştu.

Sayfalar

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, üyelerimize yönelik bir mesaj yayınladı.

Değerli üyelerimiz, Sendikal mücadelemizi ve faaliyetlerimizi ülkemiz oldukça hassas günlerden geçerken sürdürüyor,  üyelerimizin hak ve menfaatlerini en yüksek seviyeye çıkarmak için çalışmaya devam ediyoruz. Zor koşullarda çalışanların haklarını korumak ve demokrasinin olmazsa olmazı olan “örgütlü toplum”un gereğini yerine getirmek için çaba gösteriyoruz. Yarın milli bayramlarımızdan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tüm yurtta kutlayacağız. Bu vesileyle ülkemizi empery...