Örgütlenme Servisi / Örgütlenme

• Dünya Lastik Devi Continental Grup’un Sendika Hazımsızlığı!

Alman lastik devi Continental Gruba bağlı Contitech işyerinde iki üyemiz sendika üyeliği nedeni ile işten atıldı. Böylece, Continental Grub Etik Kuralları'nda açık bir şekilde yer alan “İşçilerin sendikaya üye olma ve toplu sözleşme yapma hakkına saygılı olma”  ilkesini Türkiye’deki üretim yerinde ihlal etmiş oldu.

• Öztaşkın: Standard Profil işçisi artık TİS hakkını kullanmak istiyor

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Petrol-İş Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen, ICEM İletişim ve Kampanyalar Sorumlusu Dick Blin, Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, sendika, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Örgütlenme Büro Sorumlusu Ünal Akbulut ve Standard Profil işçilerinin katılımıyla Düzce'de, fabrika önünde yapılan eylemde işveren protesto edildi.

• Petrol-İş Konya Örgütlenme Bürosu açıldı

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve PVC kapı, pencere, panjur, kepenk sistemleri üreten PAKPEN A.Ş'de kısa bir süre önce örgütlenen Petrol-İş Konya Örgütlenme Bürosunu da açtı. Hedef daha fazla işyerinde örgütlenme.

• Standart Profil Örgütlenmesi belgeleri

Standart Profil örgütlenme sürecinde uluslararası düzeyde alınan desteğin belgelerini sunuyoruz.

• Petrol-İş Çerkezköy-Kapaklı lokali açıldı

Petrol-İş Sendikası'nın Çerkezköy-Kapaklı lokali özellikle örgütlenme çalışmalarına ve emeğin her türlü mücadelesine katkı koyacak. Eğitim ve kültürel faaliyetlerin merkezi olacak.

• 'Bursa'da bu ayıp son bulmalı'

Demo Plastik sendikamıza üye olan 10 işçiyi işten çıkardı, kalan işçiler ise türlü baskılarla istifaya zorlanıyor, işten çıkartılmakla tehdit ediliyorlar.

• Düzce'de örgütlenme standı açıldı

Genel Merkez tarafından örgütlenme kampanyası kapsamında pilot bölge olarak seçtiği Düzce'de başlattığı çalışmalar nedeniyle 8 Haziran'da Düzce Avni Akyol Parkı'nda stand açıldı.
  • Contitech işverenini iyi niyetini göstermeye davet ediyoruz

Petrol-İş'in örgütlenme çalışmalarını yürüttüğü sırada 18 işçiyi işten çıkartan Bursa Contitech işvereni sendikamıza ulaştırdığı bir açıklama ile konu hakkındaki iddialarımıza yanıt vermiştir. Web sitemizde tamamını yayınladığımız açıklamada yer alan bazı hususlar dikkat çekicidir.

• Contitech işvereninin açıklaması

Sendikamızın web sitesinde 9 Ekim 2008 tarihinde yayınlanan "Krizi bahane ederek sendikal örgütlenmede öncü 18 üyemizi işten çıkardı, Contitech sendika düşmanlığı yapıyor" başlıklı basın bildirisi üzerine Contitech işvereni Bursa 1. Noterliğinin 17 Ekim 2008 tarih ve 19715 yevmiye numaralı ihtarnamesiyle cevap ve düzeltme yazısı göndererek, bu metnin web sitemizde yorum yapılmaksızın ve aynı puntolarla yayınlanmasını istemiştir. Contitech işvereninin Web sayfamızda yayınlanmasını istediği yazı şöyledir:

• Contitech sendika düşmanlığı yapıyor

Dünya lastik sektörünün devlerinden Continental grubuna bağlı olarak hava süspansiyon körükleri imal eden Contitech firması, Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikasından 8 Ekim'de, üyemiz olan 18 işçiyi işten çıkardı.

Sayfalar