SEVGİ VARSA,ENGEL YOK!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Genel Başkanımız Ali Ufuk  Yaşar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili mesaj yayımladı.

03.12.2018

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli bireylerimiz için farkındalık yaratmasını diliyorum." Engelleri aşmak bir inanç meselesidir. Başarının anahtarı öncelikle inanmaktır. Başarılarıyla bizleri gururlandıran, azim ve kararlılıklarıyla hepimize ilham kaynağı olan engelli kardeşlerimiz buna en güzel örnektir. Kişilerin doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle engelli olması, sahip oldukları hakların kullanımını kısıtlayan bir unsur olarak değerlendirilmemelidir. Gerekli fırsat ve imkan sağlandığında engelliler, hayatın tüm alanlarında, sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında; tüm zorluklara rağmen, sergiledikleri mücadele, gerçekten takdire şayandır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınan karar ile 3 Aralık 2008 tarihinde onaylanan “Engelli Kişilerin Hakları Sözleşmesi” engelli hakları açısından önemli bir aşama olmuştur. Petrol İş Sendikası olarak toplumun engellilik konusunda bilinçlendirilmesini ve engelli ailelerinin desteklenmesini hedefleyen bütün kampanya ve projeleri yürekten destekliyoruz ve engelsiz bir dünya için herkesi en üst düzeyde sorumluluk üstlenmeye davet ediyoruz.

Merkez Yönetim Kurulu Adına
         Genel Başkanımız