• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

17 AĞUSTOS DEPREMİNİ UNUTMADIK!

Yirmi bir yıl önce gerçekleşen ve insanımıza büyük acılar yaşatan 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor ve acıları paylaşıyoruz. 

16.08.2020

21 yıl önce bugün gerçekleşen Marmara Depremi, ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden birisi olarak kayıtlara geçmiştir. 17 Ağustos günü saat 03:02’de gerçekleşen deprem sonucunda resmi rakamlara göre 18 bin 373 kişi hayatını kaybetmiş, 5 bin 840 kişi kaybolmuş ve 48 bin 901 kişi de yaralanmıştır.

Sadece bu rakamlar dahi felaketin büyüklüğüne dair net bir tarif yapmaya yetmektedir. Merkezi İzmit Gölcük olan ve geniş bir bölgede hasara yol açan Marmara Depremi’nde yaşamını yitirenlere rahmet diliyor, felaketin neden olduğu acıları paylaşıyoruz.

Ancak geçen yıllar boyunca, yaşananlardan gereken derslerin çıkarılmadığını görüyoruz. Bir deprem ülkesi olan Türkiye, başta İstanbul’da olmak üzere şiddetli depremlere ne yazık ki, hazır değildir. 17 Ağustos 1999’dan bugüne gereken bilimsel, teknik ve ekonomik hazırlıklar yapılmamış, alınması zorunlu önlemler ihmal edilmiştir. Oysa tehlike yanıbaşımızdadır.

17 Ağustos Depremi’nin 21. yıldönümünde, böylesi acıların bir kez daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması yönündeki çağrımızı yineliyoruz.

17 Ağustos’u unutmadık, unutmayacağız!

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz
Genel Başkan

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı