• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

17 Ağustos'u Unutmadık!

23 yıl önce gerçekleşen ve büyük acılar yaşatan 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. Sendikamız Merkez Yönetim Kurulu 17 Ağustos Marmara Depremi ile ilgili bir mesaj yayımladı. 

15.08.2022

23 yıl önce; 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen ve büyük acılar yaşatan Marmara Depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor ve yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. Aralarında sendikamız üyesi, eş ve çocukları ile akrabalarının da bulunduğu binlerce insanını bu depremde kaybeden ülkemizde, bizi endişelendiren bir başka gerçek ise bu konuda hâlâ yeterli adımların atılmamış olması ve gerekli önlemlerin tam anlamıyla alınamamış olmasıdır.

Toplumun tüm kesimlerinin ve sorumlu kurumlarının ülkemizin deprem gerçekliği ve afet tehlikelerine karşı duyarlı olması gerektiğini belirtiyor, bilimsel ve teknik doğrular ışığında gerekli önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.Depremleri önlememiz mümkün değildir, ancak zararlarını, acı sonuçlarını azaltmak bizim elimizde. Bilim ve tekniğe dayalı plan ve stratejilerle deprem ve doğal afetlerde yaşanabilecek kayıpları azaltabiliriz.

Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için başta ilgili makamların ve yetkililerin gerekli önlemleri alacağını umuyor, 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarının acılarını paylaşıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Petrol-İş Sendikası
MerkezYönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz
Genel Başkan