19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

Merkez Yönetim Kurulumuz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

18.05.2022

19 Mayıs 1919 emperyalist, işgalci devletlere karşı bağımsızlık arayışının başladığı, özgürlük için atılan ilk adımdır. 19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun'a çıkarak, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatttığı, ülkemizin çağdaşlaşması ve ilerlemesi yönünde güçlü bir iradenin tüm dünyaya duyurulmasının ilk günüdür.

19 Mayıs 1919 tarihi aynı zamanda “Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Atatürk, Millî Mücadele sıralarında ülkeyi ileri götürecek ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların, gençlerin ve genç fikirlerin olduğunu görmüştü. Mustafa Kemal, gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani fikirde yeniliği de ifade etmiştir. Özellikle gençlerimizin yarınlara olan umutlarının hiç bitmemesi büyük bir önem taşıyor.  Bizlere bırakılan bu mirası koruma ve güçlendirme bugünlerde daha da önem kazanmıştır.

Koşullar ne kadar zor olursa olsun, bu topraklarda 19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık ateşi hiç sönmeyecektir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, gençlerimizin ve ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına