• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Merkez Yönetim Kurulumuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

22.04.2023

Bugün, ulusal egemenliğimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103. yılını kutluyoruz.

Emperyalizme karşı verilen büyük mücadele sonrası egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 tarihinde kuruldu. Ulusal birliğimizin simgesi olan Büyük Millet Meclisi’nin açılması, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu teyit etmiş ve kurulacak yeni ülkede artık bir kişinin, bir zümrenin veya grubun değil halkın iradesinin belirleyici olacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara, yani gelecek nesillere armağan edilmiş, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olmuştur. Çocuklarımız, Cumhuriyet değerlerini koruyup yaşatacak ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak gücümüz; geleceğimizin güvencesidir.
Çocuklarımızın güvence altında yetiştirilmesinin ilk ve en önemli şartı, tüm ebeveynlerin insana yakışır bir işe ve yeterli gelire sahip olmalarıdır. Sendikalar, tüm olumsuzluklara rağmen bu koşulları sağlamak için mücadelesine devam etmektedir.

103 yıl sonra da aynı heyecan, kararlılık ve inançla ulusal egemenliğimize ve çağdaş Türkiye’ye olan bağlılığımızı bir kez daha dile getiriyoruz.
Petrol-İş Sendikası olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

Merkez Yönetim Kurulu adına

Süleyman Akyüz

Genel Başkan

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı