29. Dönem 2. Olağan Başkanlar Kurulu Toplandı

Sendikamız 29. Dönem 2. Olağan Başkanlar Kurulu 25 Haziran Perşembe günü Ankara’da, Türk-İş Genel Merkezi’nde toplandı. Pandemi ve Kıdem Tazminatı Fonu başta olmak üzere emeğin gündemini oluşturan birçok konu Başkanlar Kurulu’nda değerlendirilecek

25.06.2020

Sendikamızın her dört ayda bir toplanan, Merkez Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulları ve şube başkanlarının katılımıyla yapılan Başkanlar Kurulu, 29. Dönem 2. Olağan Toplantısını 25 Haziran(Bugün) tarihinde gerçekleştiriyor. Ankara’da, konfederasyonumuz Türk-İş’in Genel Merkezi’nde yapılan Başkanlar Kurulumuz oldukça yoğun bir gündem ile toplandı.

Aylardır devam eden Covid-19 pandemisinin işçi sınıfı ve Petrol-İş Sendikası’na etkisi, tekrar gündeme getirilen Kıdem Tazminatı Fonu başta olmak üzere sendikal örgütlülük, sendikamızın devam eden toplu sözleşme görüşmeleri, artan işsizlik ve emekçiler için her geçen gün daha da zorlaşan ekonomik koşullar toplantı gündeminde öne çıkan bazı başlıkları oluşturdu.

Başkanlar Kurulu'nun açış konuşması Genel Başkanımız Süleyman Akyüz tarafından gerçekleştirildi. Genel Başkanımız pandemi ve kıdem tazminatı hakkımızın fona devredilmesi konuları başta olmak üzere emeğin gündemini oluşturan birçok konuya dair çerçeve sunum yaptı.  Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar da Başkanlar Kurulu toplantımızın devamına katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundular.

PANDEMİ FIRSATÇILIĞI YAPMAYIN KIDEM TAZMİNATI HAKKIMIZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Dünya ve ülkemiz, pandemi nedeniyle olağanüstü koşullardan geçmektedir. Normalleşme adımlarının atılmaya başlanması, bu sürecin çalışma hayatında işçilere yaptığı olumsuz etkileri henüz ortadan kaldırmamıştır. Aksine normalleşme ile birlikte oluşan ortamda, bazı işverenlerin bu durumu fırsata çevirme niyetlerini ortaya koyduğuna tanık olunmaktadır. İşçilerin bazı kazanılmış haklarının geri alınması girişimlerine pandemi süreci bahane edilmektedir. Hükümetin henüz ayrıntılarını açıklamadığı İst...