• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

29. Dönem 9. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplandı

Sendikamız 29. Dönem 9. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu 19-20 Ekim 2022 tarihinde Trabzon’da toplandı. Toplantıda ülkemizde yaşanan güncel gelişmeler, emeğin gündemini oluşturan başlıklar ile Petrol-İş’in idari ve örgütsel yapısı değerlendirildi.

19.10.2022

Sendikamız 29. Dönem 9. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu 19-20 Ekim 2022 tarihlerinde Trabzon’da toplandı. Toplantı Merkez Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları ile Şube Başkan ve Başkan Yardımcılarının katılımıyla yapıldı.

İki gün süren Genişletilmiş Başkanlar Kurulu 19 Ekim Çarşamba günü saat 09.30’da Amasra’da yitirdiğimiz 41 madenci arkadaşımız adına yapılan saygı duruşu ile başladı. Ardından sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz toplantının açış konuşmasını gerçekleştirdi. Genel Başkanımızın Bartın/Amasra’da yaşanan grizu patlaması neticesinde hayatını kaybeden madencileri anarak başladığı konuşmasında, iş cinayetlerinin nedenleri ve alınması gereken önlemler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Sırasıyla Dünya ve Türkiye’de öne çıkan gündemleri ele aldığı konuşmasında Genel Başkan, Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaşın küresel enerji fiyatlarına etkisi, dünyada genel olarak yüksek seyreden enflasyonun emekçiler nezdinde yarattığı tahribata ilişkin görüşlerini açıkladı. Enerji krizinin yarattığı tablonun işkolumuza yansımalarına da değinen Süleyman Akyüz, Petrol-İş’in örgütlü olduğu işyerlerinin yarısından fazlasının küresel sermayeli olduğunu ve bu işyeri/işletmelerin birçoğunda enerji yoğun üretim yapıldığına dikkat çekti. Genel Başkanımız konuşmasının devamında Türkiye ekonomisinin genel görünümüne ilişkin rakamlar, yüksek seyreden enflasyonun etkileri, vergi dilim ve oranlarında yaşanan adaletsizlik ile Petrol-İş’in idari ve örgütsel yapısındaki gelişmelere ilişkin başlıklar yer aldı.

Genel Başkanımız konuşmasının ardından Başkanlar Kurulu toplantısı, Merkez Yöneticilerimizin kendi yetki alanlarına yönelik yaptıkları çerçeve sunumları ve şube yöneticilerinin değerlendirmeleriyle devam etti.