• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Batman TPAO'da Patlama

3 KİŞİ YARALANDI

TPAO Bölge Üretim Müdürlüğü Rezervuar atölyesinde, sondaj kuyularının açılmasında kullanılan kimyasal maddelerin testi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada, Batman Personeli M. Ali UYAN, Adıyaman Personeli Abdulkadir ERTÜRK  ve Atölye Baş Mühendisi Salih EZER hafif şekilde yaralandı.

19.10.2012

TPAO Bölge Üretim Müdürlüğü Rezervuar atölyesinde, sondaj kuyularının açılmasında kullanılan kimyasal maddelerin testi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada, Batman Personeli M. Ali UYAN, Adıyaman Personeli Abdulkadir ERTÜRK  ve Atölye Baş Mühendisi Salih EZER hafif şekilde yaralandı. Yaralıları ziyaret eden Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik, "Bu atölyenin mahalle içinde olmasının yanlış olduğunu 40 sefer yetkililere söyledik" dedi. Kent merkezinin Site mahallesindeki TPAO Bölge Müdürlüğü tesislerinde yer alan Üretim Müdürlüğü Rezervuar atölyesinde dün öğle saatlerinde patlama oldu. TPAO'nun sondaj kuyularının açılmasında kullanılan bazı kimyasal maddelerin testi sırasında meydana gelen patlamada, atölye camlarının yanı sıra çevredeki bazı araçların da camı kırılırken, metal parçaları da çevreye yayıldı. Patlamayla birlikte Belediye itfaiye ekipleri TPAO alanına sevk edildi.

YARALILARIN DURUMU İYİ

Olayda başmühendis Salih Ezer ile işçiler Mehmet Ali Uyan ve Abdülkadir Ertürk, yaralandı. TPAO Bölge Müdür Vekili Tuncay Köse, patlamanın olduğu yerde incelemelerde bulundu. Olay yerine gelen Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik, Başkan Yardımcısı Sertip Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri de işçilere 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik, önemli bir atölyenin mahalle içinde olmamasının gerektiğine dikkat çekti.

“ATÖLYELER SEMTLERDEN UZAK TUTULMALI”

Başkan Tekik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Olayda TPAO işçilerinin nasıl bir çalışma ortamında görev yaptığı ortadadır. TPAO yetkililerine 40 kezdir bu atölyenin durumunu belirtiyoruz. Böyle bir atölyenin mahalle içinde olması sakıncalıdır. İşçi arkadaşlarımızın risk altında olduğunu bir kez daha gördük. Düşük maaşla fedakarca çalışan işçilerimizin ne kadar güvenli bir ortamda çalıştığı gözler önündedir. Böyle atölyelerin mahalle içinde olması normal değildir.”

Kaynak: Batman Çağdaş Gazetesi