8 Mart Coşkuyla Kutlandı

Kadınların Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü 8 Mart sebebiyle, İstanbul 2 Nolu şubemiz geniş katılımlı bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Genel Başkanımız Süleyman Akyüz ile Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda da katıldı.

10.03.2020

İstanbul 2 Nolu Şubemizin organizasyonu ile yaklaşık 200 kadın üyemizle geniş katılımlı 8 Mart etkinliği yapıldı. 8 Mart Pazar günü saat 13.00-17.00 arasında yapılan etkinlik oldukça coşkulu geçti.
Pendik’te yapılan 8 Mart kutlamasına İstanbul 2 Nolu Şube Yönetiminin yanı sıra sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz ile Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda da katıldı.
Genel Merkez Yöneticilerimiz ve İstanbul 2 Nolu Şube yöneticilerimiz etkinliğe katılan kadın üyelerimizin 8 Mart’ını kutladılar.
Genel Başkanımız Süleyman Akyüz burada kadın üyelerimize dönük bir konuşma yaptı. Genel Başkan konuşmasına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlayarak başladı. 8 Mart’ın tarihini ve önemine ilişkin konuşmasından sonra Petrol-İş’te örgütlü kadın sayısının toplam üye sayısının yaklaşık %10’u olduğunu belirtti. Genel Başkan konuşmasının devamında Petrol-İş Sendikasının 28. Olağan Genel Kurulu ile oluşan yeni yönetimle son aylarda neler yaptıklarını, gelecek aylar ve yıllar için ise nasıl bir politika oluşturacaklarına dair bilgilendirme yaptı. Türkiye’de genel olarak son yıllarda yaşanan erezyonun, sendikalara da yansıdığını, Petrol-İş’in de bundan nasibini aldığını belirten Süleyman Akyüz, atacakları adımlarla, alacakları kararlara Petrol-İş’in mücadeleci, demokratik, özgürlükçü kimliğini ön plana çıkaracak bir yol izleyecelerinin altını çizdi. Genel Başkan Süleyman Akyüz “Biz üyelerimize anlatamayacağımız hiçbir kararın altına imza atmayacağız. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde temkinli davranmak, atacağımız her adımda birbirimizle temas halinde olmamız gerekiyor” dedikten sonra, kadın üyelerimizin 8 Mart’ını kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.