• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

87 Gün Geride Kaldı, Aynı Heyecanla Direniş Sürüyor

Flormar'a destek her geçen gün daha da artıyor. Mücadele sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da karşılık buluyor. Petrol-İş'in de üyesi olduğu IndustriALL Küresel Sendika direnişin 87. gününde işten atılan Flormar işçilerine desteğe gelerek, dayanışma duygularını iletti.

09.08.2018

Anayasal haklarını kullanıp sendikaya üye oldukları için atılan 132 Flormar işçisi, direnişlerinin 87. gününde ilk günkü kararlılık ve azimle mücadelelerini sürdürüyorlar. Direnen işçilerin kararlı duruşu ve Petrol-İş'in de desteği ile mücadele Türkiye'nin bütününe yayıldığı gibi, Avrupa ve dünya emek hareketinde de yankı bulmaya devam ediyor.

Bugün (9 Ağustos 2018), üst örgütümüz olan IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan ve IndustriALL Basın-Yayın Uzmanı Walton Pontland Flormar işçilerini ziyaret ederek dayanışma duygularını ilettiler. Direniş alanını ziyarete gelenleri, Gebze Şube Başkan Yardımcılarımız Eyüp Akdemir, Şivan Kırmızıçiçek ve direnişçi işçiler karşıladı.

55 milyondan fazla işçiyi temsil eden IndustriALL'un bu ziyareti, seslerinin dünyaya da duyulduğu duygusuyla işten atılan Flormar  işçilerine moral oldu. IndustriALL adına yapılan bu ziyarete, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca ve Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova'da eşlik etti. Ayrıca, Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman ve Şube Başkan Yardımcımız Tekin Kara da destek amaçlı direniş alanındaydı.

IndustriALL adına direnen işçilere seslenen Kemal Özkan, Petrol-İş ile IndustriALL arasında yıllardır süregelen bir işbirliği olduğunu, bu anlamda Petrol-İş'i yakından tanıdıklarını belirtti. Petrol-İş'in her örgütlenme çalışmasını sonuna kadar götürdüğünü ve direnmeyi bırakmadığı belirten Özkan, bu sebeple Flormar Mücadelesinin eninde sonunda başarıya ulaşacağının altını çizdi.

IndustriALL olarak Flormar direnişinin zaferle sonuçlanması için yaptıklarına da değinen Özkan, “Yves Rocher'un, insan kaynakları direktörü ile görüşme girişimlerimiz ve sonrasında kendilerine Flormar'da yapılanların uluslararası bağlamda suç olduğunu ilettik” dedi.

Fransa'da Flormar mücadelesini duyurabilmek için Fransa Çalışma Bakanı'na ile de görüşmelerinin olduğunu, Bakan'ın konuyla ilgileneceğini belirten Kemal Özkan, Flormar Mücadelesine destek olmak için dünya genelinde 150 binden fazla kişinin imza verdiğini söyledi.

Kemal Özkan konuşmasının sonunda Türkiye'deki yetkililere de seslenerek, sendikal örgütlenmeye karşı yapılanların Anayasal bir suç olduğunu,  asıl mücadele edilmesi gerekenlerin, emeğinin karşılığını alamadığı için hakkını arayan emekçileri işinden eden işverenler olması gerektiğini belirtti.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı