İstanbul 1 Nolu Şube 6. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Ahmet Baranlı Yeniden Şube Başkanı Seçildi

İstanbul 1 Nolu Şubemizin 6. Olağan Genel Kurulu 29 Ocak Cumartesi günü yapıldı. Genel Kurul’da yapılan seçim sonuçlarına göre Ahmet Baranlı Şube Başkanı, Ergün Artuç ve Erkan Zorlu(Mali) ise Şube Başkan Yardımcıları oldu.

31.01.2022

Sendikamız İstanbul 1 Nolu Şube 6. Olağan Genel Kurulu 29 Ocak Cumartesi günü yapıldı. Petrol-İş Genel Merkezinde yapılan Genel Kurul’da Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyeleri, Şube Başkan ve Yöneticileri, İstanbul 1 Nolu Şubemizde örgütlü işyerlerinden delege ve üyelerimiz ile konuklar yer aldı.

Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar da Genel Kurula katılarak bir konuşma yaptı.

İstanbul 1 Nolu Şube Genel Kurulu, Şube Başkanı Ahmet Baranlı’nın selamlama ve hoş geldin konuşmasıyla başladı. Baranlı’nın konuşmasının ardından İstanbul 1 Nolu Şubemizin 2018-2022 yılları arasındaki faaliyetlerini anlatan bir slayt gösterimi gerçekleştirildi.

Genel Kurulu Yönetmek üzere seçilen Divan’ın Başkanlığını Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan yaparken, Divan Üyeleri ise Ankara Şube Başkanımız Ali Haluk Koşar, Düzce Şube Başkanımız Ali Işık, Kocaeli Şube Başkanımız Nesimi Yetişoğlu ile Trakya Şube Başkanımız Mehmet Kaya’dan oluştu.

Kongre, Divan Başkanı Erhan Yakışan’ın katılımcıları Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, tüm şehitlerimiz ile iş cinayetlerinde kaybedilen emekçiler için bir dakikalık Saygı Duruşuna davet etmesi ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Genel Başkanımız Süleyman Akyüz konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Genel Kurul katılımcılarını selamlayarak başladığı konuşmasında Genel Başkan, ekonomi başlığı üzerinde ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde etkisini daha çok hissettiren ekonomik bunalım ve artan hayat pahalılığı karşısında emekçilerin alım gücünün günden güne azaldığına dikkat çeken Akyüz, asgari ücrette yapılan iyileştirmenin dahi emekçinin cebine girmeden eridiğini söyledi. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz konuşmasının devamında vergi düzenindeki adaletsizlik, pandeminin devam eden etkileri, artan enflasyon oranları gibi ülke ve emek gündemini meşgul eden konular üzerine açıklamalarda bulundu.

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz başarılı bir kongre geçirilmesi, seçim sonuçlarının Türkiye işçi sınıfına, Petrol-İş Sendikası ve İstanbul 1 Nolu Şubeye hayırlı olması dileğiyle konuşmasını sonlandırdı.

Seçim Sonuçlandı

Genel Kurulda yapılan seçim sonuçlarına göre İstanbul 1 Nolu Şube Başkanlığına yeniden Ahmet Baranlı  seçildi. Şube Başkan Yardımcıları ise Ergün Artuç ve Erkan Zorlu(Mali), Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ise Tamer Öner ve Aziz Aydın’dan oluştu. Şube Denetim Kurulu Göksel Keres, İrfan Koçak ve Serkan Yıldırım’dan; Disiplin Kurulu ise Eyüp Demirsoy, Dursun Arslan ve Murat Baki’den oluştu.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...