Akkim direnişine IndustriALL'dan dayanışma ziyareti

Sendikamız üyesi Akkim işçilerinin İstanbul Hadımköy'de bulunan fabrika önünde sürdürdükleri direniş 141. günü geride bıraktı. Sendikalı oldukları için işten atılan üyelerimizin direnişinin 141. gününde (18 Aralık 2017 Pazartesi) direnişteki işçilere uluslararası destek ziyareti yapıldı.

19.12.2017

Akkim işyerinin önünde günlerdir direnişlerini sürdüren üyelerimizi üst örgütümüz IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter yardımcısı Kemal Özkan, Petrol-İş Genel Sekreteri Ahmet Kabaca, Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz ve Petrol-İş Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse ziyaret etti.

Akkim işçileri aylar önce Anayasal ve yasal haklarını kullanarak sendikalı olmuşlardı. Akkim işvereni ise Anayasayı ve yasaları çiğneyerek işi, aşı ve ekmeği için çalışan üyelerimizi sendikalı oldukları için işten atmıştı. İşten atılan üyelerimiz işten atıldıktan sonra işyeri önünde kurdukları çadırda işlerine geri dönme mücadelesini sürdürüyorlar.

Üyelerimizin bu direnişine destek vermek için ziyarette bulunan heyetten Petrol-İş Genel Sekreteri Ahmet Kabaca bir konuşma yaparak işi ve ekmeği için günlerdir direnen üyelerimizi selamladı ve Petrol-İş üyelerinin bu işyeri önünde günlerdir direndiğini ve tek amaçlarının sendikalı olarak işyerinde çalışmaya devam etmek olduğunu belirtti. İşverenin, önünde sonunda Petrol-İş ile masaya oturacağının altını çizen Ahmet Kabaca, Petrol-İş'in direnişi sonuna kadar destekleyeceğini söyledi.

Petrol-İş Genel Sekreteri Ahmet Kabaca'nın konuşmasından sonra Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz direniş hakkında bilgi vererek örgütlenme sürecinde işten atılan işçilerin davalarının devam ettiğini belirtti. Petrol-İş Sendikasının Akkim'e girdiğini ve artık Akkim işçilerinin daha iyi çalışma koşulları altında çalışacağını söyleyen Yavuz, mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

Sonrasında bir konuşma yapan IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan 140 ülkede 50 milyon üyesi bulunan IndustriALL'u temsilen; Akkim işverenini yaptığı bu yanlıştan dönmeye, atılan işçileri işe geri almaya ve toplu sözleşme masasına oturmaya, davet etti.
Akkim'in, Henkel başta olmak üzere Basf, Würth ve Hefele gibi Alman çokuluslu şirketlerine üretim yaptığını, IndustriALL'un küresel düzeyde bu firmalarda örgütlü olduğunu belirten Özkan, Akkim yönetimini işyerinde barışı sağlamaya ve Petrol-İş ile masaya oturmaya çağırdı. Aksi takdirde IndustriALL'un bütün bu çokuluslu şirketlerle olan ilişkilerini harekete geçireceğini belirten Özkan işvereni sorumlu davranmaya davet etti.

Daha sonra direnişçi işçilerle sohbet edildi. Birlikte atılan sloganlarla Akkim işvereni bir kez daha aklını başına almaya ve sorumlu davranmaya çağrılarak ziyaret sonlandırıldı.