• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa işçilerinden Billur Tuz direnişine destek

Basın Servisi
09.01.2012

Petrol-İş Aliağa Şubesi, TekGıda-İş Sendikası'na üye olduktan sonra işten atılan Billur Tuz işçilerinin 1 Ocak’ta başlattıkları direnişlerini kamuoyuna duyurmak için yapılan basın açıklamasına katıldı.

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Billur Tuz fabrikasında sendikalı oldukları için işten atılan 54 işçinin direnişi devam ediyor. Aliağa Şubemiz Petkim, Tüpraş, Storopack ve Saybolt çalışanı üyelerimizin katılımıyla 7 Ocak 2012'de,  saat 13.30’da fabrika önünde yapılan basın açıklamasına katıldı. Onurlu mücadelelerine devam eden Savranoğlu Deri işçileri,Türk-İş’e bağlı Deri-İş, TEKSİF,  Tez-Koop-İş, Çimse-İş; DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Schneider işçileri de Billur Tuz direnişine destek için oradaydı. Yoğun yağmur altında yapılan basın açıklamasında Türk-İş Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı ve Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse birer konuşma yaptı.

Kundakçı konuşmasında, “Örgütlenmenin önündeki bütün engelleri kaldırmak için daha çok örgütlenmeliyiz. Savranoğlu deri işçilerine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Demokratik hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Haklarımızı alacağımız yer 1 Mayıs alanıdır, bugünden başlayarak hazırlanmalıyız” dedi.

Sosyal devletin tasfiye edildiğine ve bütün hakların ticarileştirildiğine vurgu yapan Kundakçı, “İşte bunlar için alanlarda olmalıyız, bugünden itibaren herkes 1 Mayıs görevlisidir" diyerek konuşmasını noktaladı.

TekGıda-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse de Billur Tuz'da direnişi kazanana kadar eylemde olacaklarını söyledi. Gürsel Köse direnişe destek veren herkese teşekkür ettikten sonra, işçiler direniş çadırında nöbetlerine devam etti.