Aliağa Şubemiz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Coşkuyla Kutladı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendikamız Aliağa Şubesi’nin de bileşeni olduğu Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen programla coşkuyla kutlandı. Şube Yöneticilerimiz ve Şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden üyelerimiz kutlamaya yoğun olarak katıldılar.

02.05.2024

Sabah erken saatlerden itibaren örgütlü olduğumuz işyerlerinde başlayan 1 Mayıs coşkusu şubemiz önünde devam etti. Aliağa Şubemiz önünde bir araya gelen tertip komitesi bileşenleri buradan Aliağa Demokrasi Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi.

Coşku ve sloganlarla girilen meydanda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk konuşmayı Aliağa Şube Başkanımız Hasan Toptan gerçekleştirdi.
İnsanca bir yaşam ve güzel bir gelecek isteyen, eşitlikten ve adaletten yana olan, meydanları dolduran tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Şube Başkanımız Hasan Toptan “Sermayenin çıkarları doğrultusunda uygulanan politikaların işçi sınıfının temel haklarını tehdit ettiğini, emekli aylıklarının sefalet düzeyinde olduğunu, enflasyon nedeniyle alım gücünün azaldığını belirtti. İşçilerin ve sendikaların bu sorunlara karşı en güçlü silahının, 1 Mayıs ruhuna uygun bir şekilde mücadele etmek ve örgütlenmeyi güçlendirmek olduğunu dile getiren Hasan Toptan, “Bu talepler doğrultusunda biz emekçiler sesimizi daha çok yükseltmeli, örgütlü gücümüzü göstermeliyiz” diyerek tüm emekçileri mücadeleye ve dayanışmaya davet etti.

Şube Başkanımız Hasan Toptan’ın konuşması sonrasında Tertip Komitesi adına basın açıklamasını Eğitim-iş Sendikası 7 No’lu Şube Başkan’ı Mustafa Gök gerçekleştirdi.
Konuşmaların ardından Demokrasi Meydanı’nda çekilen halaylar sonrasında İzmir Gündoğdu Meydanı'na hareket edildi.