Aliağa Şubemiz 1 Mayıs'ta Alanlardaydı

03.05.2023

1 Mayıs İşçilerin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü Aliağa Şubemiz tarafından coşkuyla kutlandı. Sabah erken saatlerden itibaren Aliağa Şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden üyelerimiz, önce şube binası önünde toplandı sonrasında ise oluşturulan kortejle Lozan Caddesinden Aliağa Demokrasi Meydanı'na kadar sloganlarla yürüdü.

Aliağa Demokrasi Meydanın'da yapılan basın açıklaması öncesinde sendikamız Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, “Her zaman olduğu gibi yine yan yana, el ele, kol kola bir aradayız. Bizleri bu alanda yalnız bırakmayan tüm sendikalara, siyasi partilere bir kez daha buradan hoş geldiniz diyoruz” diyerek konuşmasına başladı. Konuşmasında işçi olmanın zorluklarından bahsederek "İşçiler bu ülkenin geleceği için çalışırlar. Kendi bayramında bile bu ülkenin geleceği ve çarklarını döndürmek için çalışır işçi. En yüce değer emektir ve emek olmazsa üretim olmaz. İşlerinin başında olan, bizleri temsil eden tüm emekçileri biz de unutmuyor buradan birkez daha selamlıyoruz.1 Mayıs tüm dünyada yaşanan sömürü ve olumsuzluklara karşı emekçilerin birleştiği, insanca yaşam için mücadele ettiği gündür. Bizler bu ülkede anlının teri ile ekmek parasını kazanmaya ve ailesinin geçimini sağlamaya çalışan emekçileriz. Bizler örgütlendikçe ve bilinçlendikçe bu ülke bizim omuzlarımızda çok daha yüksek refah seviyesine ulaşacaktır” dedi.

Şube Başkanımız Hasan Toptan konuşmasının devamında, "Tüm emekçiler adına buradan haykırıyoruz! Düşük Ücretle Çalışma İstemiyoruz, Gelir ve Vergi Adaletsizliği Son Bulsun, Gelir Vergisi Sabitlensin, Kayıtdışı, Esnek, Kuralsız ve Güvencesiz Çalışmak İstemiyoruz, Anayasal Hakkımız Sendikal Örgütlenmenin Önündeki Engellerin Kaldırılmasını ve İşten Çıkarmaların Yasaklanmasını İstiyoruz. Grev yasağı kapsamındaki iş yerlerinde tekrar grev hakkımızı geri istiyoruz” diyerek emekçilerin taleplerini sıraladı.

Şube Başkanımız Hasan Toptan’ın konuşması sonrasında basın açıklamasını Eğitim-iş Aliağa Temsilcisi Emre Kara gerçekleştirdi. Basın açıklaması sonrasında kutlamalar davul zurna eşliğinde, halaylarla sona erdi. Sonrasında İzmir Gündoğdu Meydanına katılmak üzere otobüslerle İzmir’e hareket edildi.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...