• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa şubemiz Allianoi’ye sahip çıkıyor

Aliağa Şubemiz, İzmir' in Bergama ilçesi , İvrindi karayolunun 18. kilometresinde bulunan antik kaplıcaya sahip çıkıyor. Allianoi; şimdiye kadar ortaya çıkarılan en sağlam tarihi eserlerden biri. Bu kaplıca ne yazık ki Yortanlı barajının sınırları içerisinde. Ve sular altında kalma tehlikesi var.
23.04.2006

Aliağa Şubemiz Allianoi’ye sahip çıkıyor. Aliağa Şubemiz, İzmir' in Bergama ilçesi , İvrindi karayolunun 18. kilometresinde bulunan antik kaplıcaya sahip çıkıyor. Allianoi; şimdiye kadar ortaya çıkarılan en sağlam tarihi eserlerden biri. Bu kaplıca ne yazık ki Yortanlı barajının sınırları içerisinde. Ve sular altında kalma tehlikesi var. Roma devrinden kalma ,1800 yıllık bu eşsiz tarihi eseri kurtarmak amacı ile Allianoi girişim gurubu ve bazı sivil toplum kuruluşları mücadele veriyor. Bu mücadele sayesinde, 2005 yılının 15 Kasım’ında planlanan baraja su tutma işlemi yapılamadı. Yapılan hukuki girişimler sayesinde mahkeme kararı ile su tutma işlemi, burası için bir çözüm bulununcaya kadar durduruldu. Bu gün bu antik kaplıca belirsizlik içerisinde. Bir yandan DSİ tarafından baraj çalışmaları devam ediyor, öte yandan Kültür Bakanlığı kazı için ödenek çıkarıyor. Kazı heyeti adeta zamanla yarışarak daha çok eseri gün ışığına çıkabilmek için olağanüstü çaba sarfediyor.Allianoi' nin su altında kalmaması için destek veren örgütlerden biri de Petrol–İş Sendikası. Sendikamızın Aliağa Şubesi 2005 yılı Haziran ayında"Geçmişimize de, geleceğimize de sahip çıkıyoruz" sloganı ile Allianoi'ye bir destek ziyareti yaptı ve Allianoi' nin kurtarılması için her türlü girişime destek oldu. Şubemiz, bu yıl da 23 Nisan 2006 Pazar günü Allianoi' de düzenlenen şenliğe katıldı. Şunu biliyoruz ki geçmişine sahip çıkmayan, geleceği örgütleyemez. Bu konudaki duyarlılığımız her zamanki gibi devam edecek. Geçmişimize de, geleceğimize de sahip çıkacağız.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı