• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şubesi taşeronlaşmaya, güvencesizliğe ve iş cinayetlerine karşı: 1 MAYIS’TA ALANLARDAYDI

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi 1 Mayısı Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleriyle birlikte, Aliağa Demokrasi Meydanı'nda kutladı. Petrol-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri İbrahim Doğangül'ün de katıldığı, kutlamanın ardından büyük miting için İzmir Gündoğdu Meydanına doğru yola çıkıldı.

02.05.2014

Aliağa'da İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs kutlamalarına,  şubeye bağlı işyerlerinin önünde çekilen halaylarla başlandı.
Daha sonra vardiyadan çıkan Petrol-İş üyeleri şube önünde Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleriyle buluşarak, “Yaşasın İş-Emek-Özgürlük Mücadelemiz, İşte 1 Mayıs Alanlardayız, Taşeronlaşmaya Hayır” sloganları eşliğinde  Atatürk Caddesi önünden Aliağa Demokrasi Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Meydanda platform adına yapılan basın açıklamasını Petrol-iş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay okudu. Basın açıklamasına 1 Mayıs'ın tarihçesini  anlatarak başlayan Oktay “  Bu ülkede 1 Mayıs tarihi, aynı zamanda yasaklar tarihidir. Yasaklarla hafızalarımızdakiler unutturulmaya çalışılmaktadır. Bizler unutmadık ve unutturmayacağız”  dedi.

Direnenlere selam
Hırsızlık yolsuzluk ve yoksulluğa, özelleştirmelere, emeğe yapılan saldırılara, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmasına, esnek çalışmaya, iş cinayetlerine, işyerlerindeki baskılara,  cinsel tacize, mobbinge  “dur” demek için alanlara çıktıklarını vurgulayan Oktay, sözlerini “Özelleştirmelere karşı direnen Yatağan İşçilerine ve Standard Profil işçilerine selam olsun” diyerek sonlandırdı.

Taksimi biz açtık

Ahmet Oktay'ın ardından 1 Mayıs kutlamaları için Aliağa'da bulunan Petrol-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri İbrahim Doğangül de bir konuşma yaptı. Konuşmasına 1 Mayıs'ın uluslar arası niteliğine ve geçmişte verilen  mücadelelerin önemine değinerek başlayan   Doğangül,  “1 Mayıs’ın kökü dünyanın her yerindedir. Bugün dünyanın her yanında işçiler taleplerini haykırıyor. Baskıcı hükümetlere karşı direniyorlar ve daha iyi bir yaşam için meydandalar. Başbakan, “Taksim’i biz açmıştık, biz kapatırız ve 1 Mayıs’ı biz tatil yapmıştık” dedi. Kusura bakmasın, Taksimi biz açtık ve 1 Mayıs Bayramını bizler tatil yaptık. Bu işçi sınıfının mücadelesiyle olmuştur”. dedi

Aliağa Demokrasi Meydanı'nda yapılan 1 Mayıs kutlaması davul zurna eşliğinde, halaylarla sona erdi. Kutlamanın ardından Aliağa Şubesi'nde örgütlü Petrol-İş üyeleri, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda mitingine katılmak üzere yola çıktı.

 

Kaynak: Aliağa Şubesi