• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Alman Tedarik Zincirlerinde Özen Yükümlülüğü Yasası görüşüldü.

Almanya’da 2023 yılında yasalaşan “Alman Tedarik Zincirlerinde Özen Yükümlülüğü” (LkSG) ile ilgili IndustriALL Küresel Sendika ve Alman IG Metall Sendikası heyeti 24 Eylül Salı günü Petrol-İş Sendikası Genel Merkezinde bir toplantı yaptı. Toplantıya Türkiye'den Petrol-İş Sendikası, Kristal-İş Sendikası, Lastik-İş Sendikası ve Birleşik Metal-İş Sendikası yönetici ve uzmanları katıldı.

IndustriALL Küresel Sendika ve IG Metall katılımcıları gelecekte “otomotiv tedarik zincirlerinde özen yükümlülüğü yasasının uygulanmasına yönelik bir proje tanıtım yaptılar. Bu toplantıda farklı konfederasyon ve farklı otomotiv tedarik zincirlerinde örgütlü olan sendikalar Türkiye'de örgütlenme özgürlüğü ve işçi haklarına yönelik sunumlar yaptı.

Toplantıda “Türkiye'de devam eden işçi ve sendika hakları ihlalleri ile LkSG’nin kullanımı çerçevesinde mücadele etmenin yolları tartışıldı. Bu yasanın Türkiye'de işçiler ve sendikalar lehine nasıl kullanılabileceği görüşüldü. Yapılan bu toplantı bu alanda gelecekte yapılacak toplantılar serisinin ilk toplantısıydı.

26.09.2024