• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

'Amacınız sindirmekse boşuna enerjinizi tüketmeyin'

Diyarbakır KESK Şubeler Platformu, tutuklu bulunan KESK'li kadınlara bayram kartları gönderdi.

14.08.2012

Ofis Postanesi önünde düzenlenen basın açıklamasına ESP Bağlar İlçe Başkanı Julide Ateş, DTK Başkanlık Divanı Başkanı Edip Yaşar katıldı. Eylemde konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve Tarım Orkam-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Ayaz, "Baskı ve tutuklamalarla ne Kürtler ne de emekçiler haklı konumlarından vazgeçmeyeceklerdir" dedi.

AKP Hükümeti'nin askeri ve siyasi saldırılarıyla faşizan bir sürecin başladığını söyleyen Ayaz, "Neredeyse her sabah uyandığımızda askeri ve siyasi operasyonlarla karşılaşmaktayız. Bu saldırılar öylesine pervasızlaştı ki AKP artık kendisini destekleyen ancak biat etmede az çok tereddüt eden liberalleri bile tehdit etmektedir. Gazetecileri not defterine kaydeden bir Başbakan gerçeği ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

80'E YAKIN KESK'Lİ TUTUKLU

KESK olarak saldırılardan nasiplerini aldıklarını söyleyen Ayaz, 80'e yakın KESK üye ve yöneticisinin tutuklu bulunduğunu hatırlattı. Bunun AKP'nin 'ileri demokrasi'si olduğunu belirten Ayaz, "Bu rejime karşı özgürlükleri ve hakları için mücadele eden kesimler, hukuksuz bir biçimde uyduruk gerekçelerle baskı altına alınmakta, gençler aydınlar, milletvekilleri kadınlar ve belediye başkanları zalimin zulmüne maruz kalarak gözaltına alınmakta ve tutuklanmaktadır" dedi. Ayaz, KESK'in kendisini ve toplumu var eden değerlere sahip çıktığı için AKP faşizminin hedefi olduğunu söyledi.

Tüm baskı ve tutuklamalara karşı gerek Kürtler, gerekse emekçilerin haklı mücadelelerinden vazgeçmeyeceğini belirten Ayaz, "Amacınız sindirmekse boşuna enerjinizi tüketmeyin" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından tutuklu KESK'lilere Ofis Postanesi'nden bayram katları gönderildi.

Kaynak: ETHA/ emekdunyasi.net