• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Antepteki Terör Saldırısını Kınıyoruz

Petrol-İş Sendikası olarak hangi amaçla ve kim tarafından gerçekleştirilmiş olursa olsun, insanların en doğal hakları olan yaşam hakkını elinden alan, terör eylemlerini hiçbir koşulda kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz.

22.08.2012

Gaziantep'te Karşıyaka Polis Karakolu yakınlarında 20 Ağustos Pazartesi günü saat 17.30 sıralarında bomba yüklü aracın ateşlenmesi ile büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada içlerinde çocukların da bulunduğu 9 kişi yaşamını yitirirken, 69 kişi de yaralanarak çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Petrol-iş Sendikası olarak hangi amaçla ve kim tarafından gerçekleştirilmiş olursa olsun, insanların en doğal hakları olan yaşam hakkını elinden alan, terör eylemlerini hiçbir koşulda kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz.

Medya ve yetkilileri etnik ayrımcılıkları vurgulayarak halkı karşılıklı infiale sevk edecek fevri ve hamasi açıklamalardan kaçınmaya, savaşın değil her koşulda barışın dilini kullanmaya çağırıyoruz.

Bu olay da daha önceki katliamlarda olduğu gibi faili meçhuller hanesine yazılmamalı, bir an önce aydınlatılıp, fail veya failler mahkeme önüne çıkartılarak, cezalandırılmalıdır.

Bir bayram günü eşini, dostunu ziyarete halk otobüsü ve minibüslerle giden yoksul halka yönelik bu saldırının emeği ve emekçileri de hedef aldığını düşünüyor, ölenlere ve yakınlarına, tüm emekçilere başsağlığı diliyoruz.

Merkez Yönetim Kurulu