Basın Bildirisi

25.05.2004

25.05.2004 Petrol-İş Sendikası olarak Tüpraş’ın %65,76 oranındaki Kamu payının Blok olarak satışına ilişkin ihaleyi sonuçlandıran 13.01.2004 tarihi ihale komisyonun kararının iptal ve yürütmeyi durdurma istemimiz Ankara 10. İdare Mahkemesince yerinde bulunarak yürütme 24.05.2004 tarihinde oy birliği ile kararlaştırılarak durdurulmuştur.Sendika olarak ortaya koyduğumuz ve uzun bilimsel araştırmalar sonucu elde ettiğimiz bilgileri bağımsız Yargı kararı ile değerlendirilerek karara bağlanması ayrıca bir sevinçtir.Bundan böyle bu tesisleri bizlerin malı yani halkın,toplumun malı bilinci ile daha fazla çalışıp,üretip Ülkemize ve şehrimize katkı sunmaya devam edeceğiz. Zaten bir dünya devi olan Tüpraş'ımızı daha yükseklere çıkarmak boynumuzun borcudur.Tüpraş’ın özelleştirilmesinin iptali için yürütmenin durdurulması kararı, diğer Rafinerilerde olduğu gibi işçilerce de sevinçle karşılandı.Bugün(25.05.2004)Sabah saat 8:00 de Rafineri dışında servislerden inen işçiler mahkeme kararını davul, zurna eşliğinde kutladılar, kurbanlar kesilerek özelleştirme belasının Tüpraş üzerinden gitmesi dileğinde bulundular.Ayrıca burada bir konuşma yapan Şube Başkanı Recep Sefer; Petrol-İş Sendikası olarak inancın ve kararlılığın sonucu Tüpraş’ta yeni bir mevzi kazandıklarını Bilimsel ve Örgütsel bir anlayışla çalışarak başarıya doğru ilerlediklerini bundan böyle bu kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini belirtti.İşçiler de aylardır dünyalarının karardığını, bu kararın yeni bir umut, yeni bir ışık olduğunu, kendilerini yeniden doğmuş gibi hissettiklerini belirterek işbaşı yaptılar. Petrol-İş Sendikası Şube Yönetim Kurulu