Basın Bildirisi

14.01.2004

14 Ocak 2004Bilindiği gibi Sendikamız geçtiğimiz günlerde 18 yıldan bu yana yapılan Özelleştirmelerin suç dosyalarını rakamlarla ortaya koymuş idi.Bu dosyalara bugün İgsaş ve Tüpraş’ ında eklenmek istendiğini ibretle müşahede ediyoruz.Bir grup Arkadaşımızla bizzat ihaleyi izlemek üzere gittiğimiz Ankara’ da yapılan ihalede kelimenin tam anlamıyla ihalenin öncesinde ve sonrasındaki bir takım gelişmeler bizi çok rahatsız etmiştir.2003 yılı net kârı 400 Trilyon olan bir kurumun 3-4 yıllık net kârına satılıyor olmasının hiçbir mantıklı açıklaması olamaz!.Son kapanan tahtadaki İMKB, Borsa değeri üzerinden bile hesap edilse 2,4 Milyar Dolar eden TÜPRAŞ’a değerinin çok altında bir fiyat verilmiştir.Bu rakamlarla TÜPRAŞ’ı satmak, emeği ile çalışıp kazanan, üreten ve toplumun tüm katmanlarına katkı sağlayan insanlara ihanettir.Bir takım rant çevrelerinin “Özelleştirme” de başarısızsınız telkinleriyle ve baskılarıyla yapılacak olan özelleştirme, AKP Hükümetini bu kararından dolayı tartışılır hale getirecektir.Kamu vicdanı yara alacaktır. Bu suç dosyasının azınlık olan çıkar çevrelerini memnun edeceği ikazımızı yineliyoruz.Bu yanlışa dur !. denilmesini yoksa emeğinden başka sermayesi olmayan insanların işini, aşını çoluk çocuğun istikbali için sonuna kadar korumakta kararlı olduğu bilinmelidir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Ali Ufuk YAŞAR Başkan