Basın Bülteni

08.09.2005

08.09.2005Sendikamızın örgütlü bulunduğu Mersin’ de kurulu ATAŞ Rafinerisinde 25 Temmuz 2004 tarihinde çıkan yangınla ilgili olarak, Mersin Vali Yardımcısı Sayın Reşat ÖZDEMİR tarafından yapılan açıklama basında yer almıştır.Vali Yardımcısı yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak “ O dönemde ATAŞ Rafinerisi’nin depolama tesisine dönüştürülmesi nedeni ile işten çıkarılan işçilerin tesisi sabote etmiş olabileceği yönünde kafasında soru işareti olduğu” şeklinde talihsiz bir açıklama da bulunmuştur. Bu açıklama, söz edilen dönemde işten çıkarılan sendikamız üyesi işçileri tamamını töhmet altında bırakmıştır. Vali yardımcısının görevi, basın önünde masum insanları suçlamak değil, gerçeklerin ortaya çıkarılabilmesi için emrinde bulunan birimleri harekete geçirerek ve bir suç işlenmişse faillerin ortaya çıkarılması için adli makamlara yardımcı olmaktır. Ortada hiçbir yargı kararı yokken vali, yardımcısının bu sorumsuz ve hukuka aykırı açıklamasını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz. Vali yardımcısının bu açıklaması ceza hukukunun evrensel prensiplerinden olan MASUMİYET KARNESİNE açıkça aykırıdır. Bu prensibe göre, kişiler suçluluğu yargı kararıyla kanıtlanana kadar masumdur. Vali yardımcısı bu evrensel hukuk kuralını hiçe sayarak masum insanları suçlu ilan ederek yargısız infaz yapmıştır.En kolay yol olarak üreten ve yaptıkları işin sorumluluğunun bilincinde olan emekçiler suçlanmamalıdır. Bu talihsiz açıklamayı kınıyor; Konu ile ilgili olarak üyelerimiz tarafından her türlü yasal yollara başvurulacağını basın ve kamuoyuna duyuruyoruz. Saygılarımla.Adil ALAYBEYOĞLUŞube Başkanı