Başkanlar Kurulu Toplandı

29. Dönem 4. Olağan Başkanlar Kurulu 18 Şubat Perşembe günü sendikamız Genel Merkezinde toplandı. Toplantıda ülkemizde yaşanan güncel gelişmeler,  emeğin gündemini oluşturan başlıklar ve Petrol-İş’in idari ve örgütsel yapısı değerlendirildi.

18.02.2021

Sendikamızın her dört ayda bir toplanan, Merkez Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulları ve Şube Başkanlarının katılımıyla yapılan Başkanlar Kurulu, 29. Dönem 4. Olağan Toplantısını 18 Şubat tarihinde gerçekleştirdi. İstanbul’da, sendikamız Genel Merkezi’nde yapılan Başkanlar Kurulumuz yoğun bir gündem ile toplandı.

Toplantıda, Covid-19 pandemisinin Türkiye’de ve dünyada etkisinin yoğun olarak sürdürdüğü bir dönemde işçi sınıfının elinden gelen tüm gücüyle çalışmaya, hayatı sürdürmeye devam ettirdiği ancak tüm bu fedakarlığa rağmen son bir yılda mevcut kazanımlarının ellerinden alınmaya çalışıldığına dikkat çekildi. Başkanlar Kurulunda üzerinde ortaklaşılan ve öne çıkan bir diğer gündem maddesi özellikle pandemi döneminde artan ve yaygınlaşan evden çalışma gibi çalışma biçimlerine karşı politika üretilmesi gerektiği oldu. Ayrıca artan işsizlik rakamları, milyonlarca emekçinin başvurmak durumunda kaldığı kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulamalarının yetersizliği gibi başlıklar da ayrıntılı bir şekilde değerlendirildi.

Toplantı saat 09.30’da, Genel Başkanımız Süleyman Akyüz’ün açış konuşmasıyla başladı. Başkanlar Kurulunu selamladıktan sonra Genel Başkanımız Regaip Kandilini kutladı ve ardından Gara’da şehit olan 13 vatandaşımızı rahmet, minnet ve şükranla andı. Ayrıca Manisa’da sendikamızın 17. şubesi olarak açılan Manisa Şubesi’nin Petrol-İş’e ve Türkiye işçi sınıfına hayırlı olmasını dileyerek, Şube Başkanı Emrah Yunus Saruhan’ı tebrik etti.

Konuşmasının devamında Genel Başkan, salgın döneminde emeğe dönük saldırıların arttığı, evden- uzaktan çalışma gibi çalışma biçimlerinin daha da yaygınlaşmaya başladığı bunun da  kayıtdışılık, örgütsüzlük ve güvencesizliği arttıracağına dikkat çekti. Ayrıca, kısa çalışma ödeğinin dahi emekçilere çok görüldüğünü, pandemi döneminde emekçileri nakdi ücret desteği almaya itildiğini belirtti. Asgari ücretin açlık sınırının altında belirlendiğine dikkat çeken Genel Başkan asgari ücretin daha yaşanılabilir bir seviyede olması için örgütlenmenin ve işçi sınıfının siyasi tercihlerinin çok önemli olduğunu belirtti.

Genel Başkan konuşmasında ayrıca istihdam rakamları, artan işsizlik oranları, vergi dilimlerindeki adaletsizlik gibi konuların yanı sıra sendikamızın yakın dönemdeki toplu sözleşme görüşmeleri, örgütlenme çalışmaları, hukuki süreci devam eden konular ve birçok başlığa da değindi.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından Merkez Yöneticilerimiz ve ardından Şube Yöneticilerimiz değerlendirmelerde bulundular.