• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Batı Karadeniz’de Yaşanan Sel Felaketinde Tablo Ağırlaşıyor

Batı Karadeniz, yaklaşık 2 gündür aşırı yağışın ardından gelen sel ve heyelan felaketiyle mücadele ediyor. Kastamonu ve Sinop'ta şu ana kadar 40 kişi hayatını kaybetti. Merkez Yönetim Kurulumuz yaşanan bu afet sonrası bir açıklama yayımladı.

14.08.2021

Ülke olarak her geçen gün yeni bir doğal afete uyanıyoruz. Günlerce devam eden orman yangınlarının acısı henüz dinmemişken, Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketi bizleri derinden üzmüştür.

Batı Karadeniz, yaklaşık 2 gündür aşırı yağışın ardından gelen sel ve heyelan felaketiyle mücadele etmektedir. 11 Ağustos 2021 tarihinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. AFAD’tan yapılan açıklamaya göre Kastamonu ve Sinop'ta şu ana kadar 40 kişi hayatını kaybetmiş, 12 vatandaşımızın tedavilerinin ise hastanelerde sürdüğü belirtilmiştir.

Yaşanan felaketin yaralarını sarmak için; ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan boyutlarının ne olduğunun ortaya konulması gerekmektedir. Ayrıca, böyle bir felaketin ortaya çıkmasındaki asıl sebebin ne olduğuna dair incelemeler yürütülerek, yerel ve merkezi yönetimlerin sorumluluk yüklenip  etkin bir afet politikasının oluşturulması için gerekli çalışmalar bir an önce yapılmalıdır.

Petrol-İş olarak sel felaketi sonucu yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sel felaketinde maddi kayba uğrayan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Merkez Yönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz
Genel Başkan