• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

“TAŞERON İŞÇİLİKTE SAĞLIĞA ZARARLI”

Batman Genç Kampüs Ekibi, ‘Taşeron’a hayır’ Paneli Düzenledi

Batman Şubemizin katkılarıyla, şubemiz konferans salonunda ‘Taşerona hayır’ paneli yapıldı. İstanbul’daki Üniversitelerde okuyan Batmanlı öğrencilerden Recep Turan, Büşra Boz ve Muhammed Ekinci’nin yer aldığı Batman Genç kampus ekibi, ‘Taşeron’a hayır’ panelini Batman’da düzenledi.

Basın Servisi
23.04.2013

Batman Şubemizin katkılarıyla, şubemiz konferans salonunda ‘Taşerona hayır’ paneli yapıldı.

İstanbul’daki Üniversitelerde okuyan Batmanlı öğrencilerden Recep Turan, Büşra Boz ve Muhammed Ekinci’nin yer aldığı Batman Genç kampus ekibi, ‘Taşeron’a hayır’ panelini Batman’da düzenledi. Diyarbakır Tes-İş 1. Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, Dev. Sağlık-İş MYK üyesi Zeynep Çelik, İstanbul İş Sağlığı ve İşçi Güvenliği Meclis üyesi Aslı Odman’ın katıldığı ve TOB Vakfı Proje koordinatörü Müge Yaman Yılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı panel soru-cevap şeklinde geçti.

“TAŞERON İŞÇİLİKTE SAĞLIĞA ZARARLI”

Taşeron işçiliğinin sağlığa zararlı olduğunu belirten panelist İstanbul İş Sağlığı ve İşçi Güvenliği Meclis üyesi Aslı Odman; “Sadece sigara değil, taşeron işçilik uygulaması da sağlığa bir o kadar zararlıdır” dedi. Batman ve ilçelerindeki bazı kurum ve kuruluşlarda görev yapan taşeron işçilerin de katıldığı panelde konuşan Odman; “Hafta sonu olmasına rağmen konferans salonunun dolululuğu bizleri heyecanlandırdı. İstanbul’da Pazar günü böyle kalabalık bir panel göremem. Taşeron işçiliği güvencesiz. Sadece sigara sağlığa zararlı değil. Taşeron işçilik de sağlığa zararlıdır. Taşeron işçiliğinde sorunlar diz boyudur” dedi.  
 

Kaynak: Batman Şubesi