Cumhuriyetimiz 100 Yaşında

Bayramımız Kutlu Olsun!

Merkez Yönetim Kurulumuz adına Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Cumhuriyetimizin 100.Yılı Dolayısıyla Bir Basın Açıklaması Yayımlamıştır.

28.10.2023

Türkiye Cumhuriyeti büyük zorluk ve imkansızlıklar içerisinde halkımızın kararlılığı ve iradesiyle 100 yıl önce bugün kuruldu. Kurtuluş Savaşı ile verilen özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi  Cumhuriyet ile taçlandırılarak muasır medeniyet yolundaki ilk eşik aşılmış oldu.

Asırlık tarihimizde demokratik ve sosyal Cumhuriyet’in kurum ve ilkeleri ile çalışması, daha ileri götürülmesinin hepimizin tarihsel sorumluluğu olduğu bilincindeyiz.

Petrol-iş Sendikası kuruluşundan bugüne emekçilerin kazanımlarının korunduğu, demokratik haklarını özgürce kullanabildikleri, hukuku rehber edinmiş, sosyal devlet ilkelerini koruyan ve geliştiren bir Türkiye için mücadele veriyor.

Dün olduğu gibi bugün de ülkemizi ilgilendiren ve Cumhuriyetin yapı taşı olan her konuda; demokrasiden, eşitlikten, barıştan, insan haklarından yana olmayı sürdüreceğiz! Üyelerimizin ve tüm emekçilerin haklarını korumak ve büyütmek için mücadelemizden bir an olsun vazgeçmeyeceğiz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’e sahip çıkmak, kazanımlarını korumak ve geliştirmek her zamankinden daha önemli. Demokrasimize ve temel haklarımızın teminatı olan Cumhuriyetimize 100 yıl önceki ruh ve coşkuyla sahip çıkmaya devam ediyor, Atatürk İlke ve İnkılaplarının gelecek aydınlık günlerin teminatı olduğunu biliyoruz.

100. yılında ulusumuzun ve üyelerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin yolunu açan şehit ve gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz.
Yaşasın Cumhuriyet...

Petrol-İş Sendikası