• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Brezilya'da petrol işçileri Petrobras'ı savunmak için grevde

17.11.2015

Brezilya'da petrol işçileri, onlarca yıldan bu yana Petrobras'taki en büyük grevin on üçüncü gününde. İşçiler özelleştirmeyi önlemek, şirketin yatırımını kısmasını engellemek, ulusal egemenlik için mücadele etmek ve işçilerin taleplerini kabul etmesi için şirkete baskı yapmak istiyorlar.
Brezilya'da CNQ-CUT ve IndustriALL Küresel Sendika üyesi FUP (Petrol İşçileri Federasyonu), Petrobras'la toplu sözleşme masasında. Şirketin karşı karşıya bulunduğu zor durumdan, yatırım ve bütçe kısıntısı gibi işçilere zarar veren önlemler yerine yeni girişimlerde bulunarak çıkmasını sağlamaya çalışıyor.
Anlaşmaya varılmaması üzerine, FUP, şirketi sorumlu davranmaya zorlamak için grevi sürdürme kararı aldı.
FUP, web sayfasında yayımladığı basın açıklamasında, “Bu grevle, ülkenin en büyük şirketinin izlemesi gereken yönle ilgili mücadelenin ön saflarında yer alıyoruz. Sendikamızın eylem çağrısına yanıt veren petrol işçilerinin mücadelesi, belirleyici ve tarihi bir aşamaya vardı” dedi.
FUP'a göre, şirketin tesislerinde üretim tamamen ya da kısmen durdu ve şirket milyonlarca dolar kaybetti. Sözgelimi, grev sırasında Ceará eyaletinde petrol üretiminin yüzde 87'si ve gaz üretiminin yüzde 94'ü durdu.
Dayanışma amacıyla her geçen gün daha çok işçi greve katılıyor ve daha çok kişi gösterilerde yer alıyor.
IndustriALL'un genel sekreter yardımcısı Fernando Lopes şöyle dedi:
“Petrobras'ın kamu sektöründe kalması ve yatırımın yenilenmesi, Brezilya'yı etkileyen krizin aşılması bakımından hayati önem taşıyor.”

Kaynak: IndustriALL Küresel Sendika

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı