• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Mustafa Öztaşkın Adıyaman'da:

Bu Anayasa paketine 'Hayır' diyeceğiz

Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ve Genel Sekreterimiz Mustafa Çavdar Adıyaman'da üyelerimizi işyerlerinde ziyaret etti. 

11.05.2010

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın ve Genel Sekreterimiz Mustafa Çavdar 11-12 Mayıs tarihlerinde Adıyaman'a giderek, Adıyaman şubemizde örgütlü işyerlerimizi ziyaret ettiler, üyelerimizle görüştüler.Genel Merkez Yöneticilerimiz iki gün boyunca TPAO işyerleri ve sismik sahalarını ziyaret ettiler.

Öztaşkın ve Çavdar, işyerleri ziyaretlerinde üyelerimizin görüş ve önerilerini aldı, sorularını cevapladı.

Ziyaretler sırasında yapılan toplantılarda üyelerimiz yöneticilerimize işyerlerinde yaşanan sorunları ve sendikamızdan beklentilerini aktardılar. Genel Başkanımız Öztaşkın ise toplantılarda yaptığı konuşmalarda, TPAO ve petrol sektöründe yaşanan sorunlar hakkında bilgi verdi, işyerlerinde yaşanan ücret dengesizliğine ilişkin çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. TPAO'da çalışan üyelerimizin sondaj primi ile ilgili yaşadığı sorunlar, TPİC'de çalışanların sendikamıza üye yapılması konusu, TPAO'daki taşeronlaşma ve hizmet alımına ilişkin son gelişmeler de bu toplantılarda değerlendirildi.

Anayasa değişiklik paketini de değerlendiren Öztaşkın, düzenlemelerin işçiler, emekçiler, emekliler, memurlar için yeni bir şey getirmediğini, düzenlemelerin göz boyamadan, makyajdan ibaret olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bu pakette çalışanlara verilen güya yeni haklar, yasakların kaldırılmasına yönelik yeni düzenlemeler, işçilerin, emekçilerin, kamu çalışanlarının bu anayasa paketine evet oyu vermelerini sağlamak amacıyla göz boyamaya yönelik, makyaj için ortaya sürülmüş, ortaya konulmuş bir takım değişikliklerdir. Bu pakete referandumda “Hayır” diyeceğiz. Petrol-İş Sendikası olarak da kamuoyunda bunun mücadelesini vereceğiz.”

Ziyaret sırasında Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın ve Genel Sekreterimiz Mustafa Çavdar'ın da katılımıyla Adıyaman Şubemiz Temsilciler Kurulu toplantısı yapıldı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı