• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu'ndan Aliağa Belediyesi'ne kınama:

Bu bir işçi kıyımıdır

Bileşenleri arasında Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi'nin de bulunduğu Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, 7 Mayıs Çarşamba Günü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından işlerine son verilen, 104 taşeron işçisini destekleyen bir basın açıklaması yaparak, işten atılmaları kınadı. Ortak basın açıklamasını şube başkanımız Ahmet Oktay okudu.

12.05.2014

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu adına, önce belediye başkanı ve diğer yetkililerle bir görüşme yapan Oktay, daha sonra ortak basın açıklamasını okumaya başladı:“ Aliağa’ya yeni gelenler bilmezler ama burada “bankamatik işçi “olmakla suçladıkları arkadaşlarımız, Aliağa’nın daha iyi bir kent olması için uğraşan, tanıdığımız insanlardır. Yöneticiler daha 20 gün önce geldiler buraya, arkadaşlarımızı nasıl tanıdılar, soruyoruz. Bizce bu tasarruf tedbirleri veya çalışmayanların işten atılması meselesi değildir. Bu bir işçi kıyımıdır, emeğe saldırıdır. Bu kararı derhal gözden geçirmenizi talep ediyoruz.” dedi.

 

Yanınızdayız

Daha sonra mücadelenin uzun soluklu olabileceğinin de altını çizen Oktay, sözlerine şöyle devam etti: “Şunun çok iyi bilinmenizi isteriz; emeğe karşı olmanın siyaseti olmaz. Emeğin karşısında olanın Platform olarak biz de karşısındayız.”

Petrol- İş Aliağa Şubesi olarak direnişin arkasında olduklarını da belirten Ahmet Oktay “Örgütlü olduğumuz Petkim, Tüpraş, Star tüm çalışanlarıyla işten çıkarılan arkadaşlarımızın yanındayız” diye konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Aliağa Şubesi
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı