• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

'Bu direnişlere bir ananın çocuğuna sarılması gibi sarılmalıyız'

Eylem birliği yaparak mücadelelerini ortaklaştıran direnişteki işçiler dün Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na bir yürüyüş düzenlediler.

24.09.2012

Eylem birliği yaparak mücadelelerini ortaklaştıran direnişteki işçiler, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

FARKLI DİRENİŞLER BİR KORTEJDE BULUŞTU

"İşimizi, ekmeğimizi haklarımızı istiyoruz, alacağız. İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" pankartı arkasında Rosetesk, Hey Tekstil, BEDAŞ, Kiğılı, Darkmen'de direnişte olan işçiler yürüdü. İstiklal Caddesi boyunca yürüyen işçiler sık sık, "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Zafer direnen işçilerin olacak", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları attı. Önlükler giyen işçiler, "İşimiz, ekmeğimiz, geleceğimi için direniyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

ORTAK EYLEMİN 5.HAFTASI

Galatasaray Meydanı'nda pankartları ile tramvay yolunu trafiğe kapatan işçiler adına basın açıklamasını, Darkmen'de direnişte olan Bülent Doğan okudu. "Direnişimizi birleştirmemizden bu yana 5. Haftayı geride bırakıyoruz. Açlığa, zorbalığa, baskılara karşı çocuklarımız aç kalmasın, yarınlarımız yok olmasın diye işçilerin yürüdüğü yolda, önlerinde bir mum ışığı olabilmek için birleştik" diyen Doğan, "Birlikte olursak bütün saldırıları püskürtebileceğimizi biliyoruz. Bitmek tükenmek bilmeyen bir umudumuz var bizim" şeklinde konuştu.

'BİRLİKTE OLURSAK BÜTÜN SALDIRILARI PÜSKÜRTEBİLİRİZ'

Direnişte olan işyerlerini tek tek sayan Doğan, tüm bu mücadelelerden güç aldıklarını söyleyerek, şunları söyledi:

"Bu onurlu mücadelede yalnız kalmamak ve yalnız bırakmamak için birleşen bu direnişlere bir ananın çocuğuna sarılması gibi sarılmalıyız ve unutmamalı, sözlerini kendi yazan bir ozan gibi sahip çıkmalıyız mücadeleye. Haykırmalıyız, sermaye ve patronlarına karşı hep bir ağızdan; 'Direne direne kazanacağız' diye. 'Zafer direnen emekçinin olacak' diye..."

Kaynak: ETHA