• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sendikalar ve meslek örgütleri grevin 19. gününde THY emekçilerinin yanındaydı:

BU GREV HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

Sendikal Güç Birliği Platformu, DİSK, İstanbul Barosu, İstanbul Tabip Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Ticari Araç Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsilcileri, 19 gündür grevde olan THY direnişçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

02.06.2013

THY Genel Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına  Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimetullah Sözen, Genel Yönetim Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Merkez Disiplin Kurulumuz, İstanbul 1 Nolu, Gebze ve  Trakya şubelerimizin yöneticileri ile  baştemsilcilerimiz, temsilcilerimiz, üyelerimiz kitlesel olarak katılarak destek verdi.

Basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili  DİSK Eski Başkanı Süleyman Çelebi ve EMEP MYK üyesi Sabri Topçu da katıldı.

Atatürk Havalimanı B Kapısında toplanan kortej  "THY işçisi yalnız değildir" Her yer Taksim Her yer direniş sloganları ile THY Genel müdürlüğü önünde bulunan grev alanına yürüdü.

İlk konuşmayı Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin yaptı. Ayçin grevi bedeli ne olursa olsun sürdüreceklerini belrterek "Ölümden öte köy yok. Eğer bu ülkenin bütün hakları ve unsurlarıyla barış içinde yaşamasının, ülkenin işçilerinin tulumlarıyla, dün Taksim'de olduğu gibi özgürce yürümelerinin bedeli ölmekse onu da gülerek karşılayacağımızı söylüyoruz" dedi. THY'deki çalışma koşullarına da değinen Ayçin , içeride kuralsız ve dinlenmeden uçuş yapıldığını belirtti. Ayçin "Bize işçi sıfatını bile layık görmediler ama THY çalışanları onurlu duruşlarıyla bunun böyle olmadığını ispatladı. Bizi yok saydılar bizde o yüzden buradayız güvenli uçuş güvenli bir yaşam sağlıklı bir çalışma ortamı istiyoruz. THY işçileri talepleri karşılanana kadar mücadeleden vazgeçmeyecekler"diye konuştu.

Ayçin'den sonra CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi söz aldı.  Çelebi, emekten yana bütün güçlerin THY işçilerinin grevine daha güçlü bir şekilde sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Çelebi ayrıca Taksim direnişini  devrim olarak nitelendirdi.

Bu grev kazanılmalı
İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof Dr. Taner Gören ise "Hasta muayene ettiğimizde eğer işsizse, bunu da hastalık teşhisi olarak yazıyoruz. Toplumun yüzde 90'ı bu hastalığa yakalanmış durumda. Bu mücadele insan sağlığına bir katkı olduğu için, direnişe destek veriyoruz"dedi.

DİSK Başkanı Kani Beko yaptığı konuşmasında atılan THY işçileri geri alınmazsa, mücadele zaferle sonuçlanmazsa bundan sonra farklı işkollarında greve çıkılamayacağını belirtti.  Beko, "Dün Taksim'de olduğu gibi bugün de THY işçilerinin yanında olmalıyız" dedi.

Son olarak SGBP Dönem Sözcüsü ve Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş sözü alarak daha büyük bir güçle THY işçilerine destek olunduğu zaman direnişin mutlaka kazanıma ulaşacağını vurguladı.

Çetintaş "Bizim kaybetme lüksümüz yok. Sendikalar, bu grevde çalışma barışı ve hakları için  Hava-İş işçilerinin ve Hava-İş Sendikasının yanında olmak zorunda. Hava-İş Sendikası'nın yaptığı grevin tüm sendikalar ve işçiler için çok önemli olduğunun da altını çizen  Çetintaş, Greve ve Hava-İş'e destek çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından Hava-İş üyesi  grevdeki kabin memurları hazırladıkları kısa demo gösterisini sundular.  Daha sonra Güney Tiyatro Grubu da tiyatro gösteriminde bulundu.

Kaynak: Basın Servisi
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı